Knap herstel van gehavend Celeritas

3 december 2017 om 00:00 Sport

In Pijnacker moest Celeritas met een gehavende team aantreden tegen de reserves van Oliveo, blessures en verplichtingen elders van spelers waren hiervan de reden. Spelers uit de A-jeugd die in zulke gevallen nogal eens ingezet worden waren niet beschikbaar omdat ze zelf moesten spelen.

De spelwijze van Celeritas werd naar de omstandigheden aangepast, het tempo laag houden, blijf geconcentreerd spelen en zorg voor een sluitende verdediging. Door deze wijze van spelen en de geringe schotkracht van de thuisploeg kon Celeritas een 0-5 voorsprong nemen. Voor Hicham El Kandski eindigde na 20 minuten de wedstrijd, na zijn derde doelpunt met een schitterende draaibal kwam hij bij de landing verkeerd terecht en liep een liesblessure op. Dit gebeurde bij de stand 1-8.

Oliveo kwam terug in de wedstrijd, bij 8-12 werd er gerust.

Na rust kon Celeritas vrij eenvoudig uitlopen naar 10-18, de thuisploeg probeerde nog wel wat terug te doen door te proberen het tempo te verhogen.

Celeritas kon door wat goed opgezette aanvallen een 15-25 overwinning veilig stellen.

In deze zeer sportieve wedstrijd viel er geen enkele gele kaart of tijdstraf.