AURORA wint opnieuw met grote cijfers.

3 december 2017 om 00:00 Sport

Na de overwinning van vorige week uit tegen Rivierwijkers hoopte trainer Henne Florie dat zijn ploeg een voorzetting zou geven aan het duel van vanmiddag thuis tegen DOMSTAD MAJELLA uit Utrecht. Ongeschonden was AURORA niet uit de wedstrijd gekomen van vorige week. Koen Huisman en Ferdi Vermeulen waren vorige week dusdanig geblesseerd geraakt dat zijn niet mee konden doen.

De eerste fase van deze wedstrijd was aftasten van beide teams en echte kansen waren zeldzaam. Milton van Dam wist vanuit vermeend buitenspel te scoren maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Roel Oudshoorn testte daarna de vuisten van de Utrechtse keeper en aan de andere kant voorkwam Bas van der Hoeven dat de Utrechters op voorsprong zouden komen. Ook DOMSTAD MAJELLA scoorde vanuit een buitenspelsituatie maar ook dit doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter. AURORA drong aan en had succes. Milton van Dam schoot de bal hard op het doel waar de Utrechtse keeper de bal nog wist weg te werken. De rebound was voor Kevin Oskam die daarna de bal hard tegen de touwen schoot. De 1-0 werd ook de ruststand.

Na de rust moest keeper Jan Verbree twee keer kort achter elkaar redding brengen en deed dat uitstekend. Nadat Roel Oudshoorn de bal nog een keer over het doel had gejaagd wist Bas de Bruin daarna een mooie aanval van AURORA af te ronden waardoor AURORA op een 2-0 voorsprong kwam. Bas de Bruin had daarna de wedstrijd in het slot moeten gooien maar wist een uistekende kans niet te benutten. Vijf minuten later deed Sander de Bruin dat wel. De Utrechtse keeper, die ver uit zijn doel was gekomen, dacht de bal weg te kunnen trappen maar Sander de Bruin was net iets sneller en nam de bal mee. Vanuit een onmogelijke hoek wist hij de bal daarna in het doel te werken. DOMSTAD MAJELLA drong aan om toch nog wat terug te kunne doen. Het vizier van de spitsen stond niet op scherp en Jan Verbree was net als vorige week niet te passeren. AURORA had daarna afstand moeten nemen want Milton van Dam en Bas de Bruin sprongen te slordig met hun kansen om. Het slotoffensief van AURORA leverde nog twee doelpunten op. Milton van Dam en Bas de Bruin waren de doelpuntenmakers op aangeven van respectievelijk Bas de Bruin en invaller Frank van Rossum.

Opnieuw een mooie overwinning van AURORA dat inmiddels naar een gedeelde vijfde plek op de ranglijst is gestegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie