Goed jaar voor Snuffelhonk en dus voor Odijk

29 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Ook 2017 was een goed jaar voor kringloopwinkel het Snuffelhonk en de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk. Er werden veel spullen binnengebracht en ook heel veel verkocht. En dat, terwijl de kerstdrukte nog moet komen!

Met steun van de Stichting, kon het Witte Kerkje weer mooi wit gemaakt worden, van binnen en buiten en werden de kruizen een roestwerende behandeling krijgen. Het monumentale gebouw er weer prima bij.

Ook zijn meerdere 'dorpse doelen' geholpen. Speelplekken of groene pleinen in Bunnik en Odijk zijn opgeknapt met steun van de Stichting, zoals de Engboogerd en het Ireneplein. Basisschool De Bongerd kon haar speelplein opknappen. Het Dak van Werkhoven (katholieke kerk) kreeg een toezegging , maar het werk is nog niet begonnen.

Alle door vele trouwe vrijwilligers gecontroleerde en schoongemaakte mooie spullen worden meestal voor dubbeltjes of een paar euro verkocht. Maar een prachtig boek over Museum Mesdag en zijn stichters ging, na taxatie, voor iets meer dan een paar Euro de deur uit.

Het dus een goed jaar voor Het Snuffelhonk, Odijk en buurdorpen, waar maar zeker ook voor het milieu. De kringloopwinkel zorgt voor minder afvalverbranding en uitstoot van schadelijke stoffen. En er zijn minder grondstoffen nodig.

De vrijwilligers maken zich nu op voor de eindspurt van dit jaar. Met de kerstdagen op komst, zal het nog een hele drukte worden. Er is ook nog veel te halen. Leuke cadeautjes en vele mooie sets kerstversiering staan op nieuwe eigenaren te wachten. Wie dus iets 'nieuws' in of bij de boom wil, kan prima in Het Snuffelhonk terecht.

Hopelijk kunnen dit jaar nog veel bezoekers iets van hun gading vinden in het Snuffelhonk, zodat de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk ook volgend jaar weer allerlei doelen kan ondersteunen. Daarvoor is het wel nodig, dat het vrijwilligersbestand op peil blijft. Gelukkig zijn de vrijwilligers van het Snuffelhonk erg trouw, omdat ze het erg leuk werk vinden. Maar er is volgend jaar wel plek voor enkele nieuwe vrijwilligers. Mensen die tijd over hebben en zin hebben zich in een gezellige groep voor de goede doelen van de Stichting in te zetten, kunnen zich in Het Snuffelhonk melden bij de bedrijfsleider of coördinatoren. Als men binnen het team past en de affiniteit heeft met het werk en de doelen, kan dat wellicht het begin zijn van een heel actieve en gezellige periode in een enthousiast team.

Bestuur van de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie