Reactie op interview wethouder Spil en Scott (projectontwikkelaar Sustay) over het plan Rhijnhaeghe

20 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Wethouder Spil geeft in een artikel in Bunnik Nieuws van 15 november jl. aan dat sinds juni 2017 de kaders zijn aangepast. Dit om aan te geven dat er zogenaamd is geluisterd naar de bezwaren die tijdens het Open Huis van 22 juni naar voren zijn gebracht door zowel de politieke partijen als bewoners.

Ze geeft als voorbeelden dat de dubbele bomenrijen intact zijn gebleven. Maar dit stond al in de kaders die in mei 2017 werden gepubliceerd.

Verder noemt ze dat de "hoogte nu op vier bouwlagen is gesteld met een hoogteaccent op de hoek, bij wijze van vijfde bouwlaag."

De hoogten blijven in het plan exact gelijk aan hetgeen in de kaders al is aangegeven. Hetzelfde geldt voor de strook van 5 meter tussen het voetpad en de appartementsgebouwen.

De heer Scott zegt dat er geen groen verloren gaat. Dat is onjuist. In het plan van de wijkvereniging is er totaal 5200 m2 groen rondom het gebouw. In het bestemmingsplan blijft slechts 3100 m2 over.

De heer Scott zegt "veel reacties" van mensen krijgt die er willen wonen. Dat was in 2016 bij de informatiebijeenkomst over dat plan, zo blijkt uit de Toelichting op het plan. Maar vrijwel iedereen in de wijde omgeving van de locatie heeft in 2016 zijn handtekening gezet onder de petitie tegen dit plan.

"Kritische geluiden" worden afgedaan met de opmerkingen als "die zullen er altijd blijven" en "het valt vaak mee als het gebouw er eenmaal staat".

Dat is een grote minachting voor het kritische geluid van burgers. Uit alle ervaringen met hoge gebouwen in Bunnik blijkt dat de tekeningen altijd een mooier beeld voorschotelen dan de werkelijkheid.

De wethouder zegt ons plan niet te kunnen beoordelen omdat wij zouden werken met "eigen aannames, interpretaties en eigen financiele berekeningen". Ons plan wordt daarmee van tafel geveegd, maar het is geverifieerd door een erkend adviesbureau. De gemeente wil geen objectieve van de beide plannen (gemeente en wijkvereniging) door derden.

Scott zegt verder dat zij eigenlijk minder sociale woningen wilden bouwen met een "groter" (nog meer dan 91 woningen) plan. Dit kan niet serieus bedoeld zijn omdat men vanaf het begin (2016) al wist dat dit een harde eis van de gemeente was. Hiermee wil men alleen aangeven dat Sustay, financieel gezien, water bij de wijn heeft gedaan.

Door geen 80% huurwoningen en 20% koopwoningen te bouwen, zoals in de kaders is voorgeschreven, maar slechts 60% en 40% koopwoningen, wordt toch een aanzienlijk hoger financieel resultaat bereikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie