Celeritas ver onder hun niveau

20 november 2017 om 00:00 Sport

Het handbal in de hoofdklasse C is een spannende aangelegenheid,

na 6 speelrondes was het verschil tussen de lijst aanvoerder Delta Sport uit Zierikzee en de nummer 8 maar 2 punten. Iedereen kan van iedereen winnen of verliezen. Zo moest Celeritas tegen het op de 2e plaats staande Leidsche Rijn in Vleuten spelen. De gastheren kwamen vlot met 3-0 aan de leiding, Celeritas wist terug te komen tot 5-5 voordat de eerste speelhelft halverwege was. Even leek het er op dat het verder een gelijk opgaande wedstrijd zou gaan worden, echter in de slotfase van het eerste deel zakte Celeritas geheel in. De aanvallen werden niet voldoende opgebouwd, uit kansloze positie werden er schoten op het doel gedaan waardoor de thuisploeg in balbezit kwam en wel goed tot afrondingen kwamen. De ruststand werd 15-11.

Na rust werd een geen lering getrokken uit de fouten van de eerste helft, slordigheden met afspelen, balverlies en het onvoldoende uitspelen van de aanvallende acties bood de spelers van Leidsche Rijn volop kansen in de tegenaanval. Die dan ook benut werden, met als gevolg een 23-17 nederlaag. Celeritas maakte in de tweede helft maar 6 doelpunten, dit is op dit niveau onvoldoende en geeft duidelijk de aanvallende tekortkomingen aan. Terecht was de opmerking van Celeritas coach Ad van Doorn, we waren vandaag niet bij de les. Zondag komt lijst aanvoerder Delta Sport op bezoek, Celeritas zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om de aansluiting met de top niet te verliezen