Lezing Groei en Bloei: De tuin in alle seizoenen

15 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

ZEIST Een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof. Hans van Horssen geeft op dinsdag 21 november een lezing. Hij heeft een eigen tuinontwerpbureau in Gorinchem. Zijn lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrasssen. Dit is een dynamische plantstijl die ook wel de 'Dutch Wave' wordt genoemd.

Aan de hand van vele mooie beelden laat Hans zien hoe bijzonder mooi en levendig deze stijl kan zijn gedurende alle seizoenen! Ook zal hij foto's van zijn eigen werk laten zien, een herkenbare stijl die geïnspireerd is op de 'Dutch Wave'. Na de pauze krijgt u een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof. Deze tuin is ontworpen door Piet Oudolf. De Vlinderhof ligt in het Maximapark bij Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht. Een groep vrijwilligers heeft in het voorjaar van 2014 de tuin aangelegd aan de hand van het ontwerp van Piet Oudolf. Deze groep verzorgt ook wekelijks het tuinonderhoud. Hans van Horssen is vanaf het begin als vrijwilliger betrokken geweest bij de aanleg. In 2014 heeft hij samen met een oud-collega het bloembollen-plan voor De Vlinderhof gemaakt. Dit plan zal worden toegelicht en tevens worden er verschillende korte video's getoond van deze prachtige tuin. Kortom: een avond met veel sfeervolle beelden van een heel dynamische plantstijl!

De lezing wordt gehouden in het bijgebouw van de Noorderlicht kerk aan de Bergweg 92 a/b, 3707 AE Zeist. Aanvang:20.00 uur. Toegang: leden en één introducé gratis op vertoon van ledenpas. Niet-leden betalen € 4,00 p.p.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie