Nipte overwinning voor Celeritas na enerverende wedstrijd

12 november 2017 om 00:00 Sport

Dat het niet eenvoudig zou gaan in de thuiswedstrijd tegen Helius uit Hellevoetsluis was door Celeritas vooraf al ingeschat, achteraf gezien kan de thuisclub tevreden zijn. Allereerst natuurlijk vanwege de nipte 25-24 overwinning maar ook vanwege het spel en de getoonde strijdlust vooral op de momenten dat het wat tegen zat.

In het hoge aanvangstempo was het Celeritas dat binnen 10 minuten een

5-2 voorsprong nam, toen dit tempo niet te handhaven bleek kwamen de gasten terug en de laatste 10 minuten van de eerste helft namen zij bij 7-8 zelfs de leiding. Tot de rust hielden de ploegen zich in evenwicht, waar bij

12-12 werd gerust. Na de hervatting waren het de gasten die 15-18 voorsprong namen doordat Celeritas nogal eens balverlies leed en de tegenstander zeer stug verdedigde. Zelfs nogal eens zo dat de scheidsrechters in moesten grijpen. Na deze korte inzinking herstelde Celeritas zich, met nog 9 minuten te gaan kwamen de ploegen op gelijke hoogte bij 22-22. In de hectische slotfase die volgde hield Celritas het hoofd koel, door enkele fraaie snelle breaks kwam het op 25-22.

In de laatste minuten kwam Helius nog op 25-24, maar verder liet Celeritas het niet komen. Zondag is in Vleuten Leidsche Rijn de tegenstander.