Kunstlezing Jongkind en Vrienden

7 november 2017 om 00:00 Nieuws

Kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist geeft op dinsdag 21 november en woensdag 29 november een kunstlezing over de jubileumtentoonstelling 'Jongkind en Vrienden', die nu te zien is in het Dordrechts Museum ter ere van zijn 175-jarig bestaan. Kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist geeft deskundige uitleg over de totstandkoming van deze tentoonstelling en de relatie tussen de schilder Jongkind en dit museum.

Jongkind wordt beschouwd als een sleutelfiguur in de schilderkunst van de tweede helft van de 19de eeuw. Trefzeker, met oog voor de vluchtige werkelijkheid wist hij het landschap en de stad vast te leggen. Hij oogstte er bewondering en navolging mee bij vrienden en collega's. Verbonden met de grote vernieuwing van zijn tijd, de School van Barbizon en het impressionisme, bleef Jongkind toch altijd zijn eigen weg gaan.

Wilt u meer weten over de tentoonstelling 'Jongkind en Vrienden' in het Dordrechts Museum? U bent van harte welkom in Het Binnenbos (Kerckebosch), Hoog Kanje 186-h in Zeist.

De lezing met uitgebreid beeldmateriaal wordt gegeven op dinsdag 21 november a.s. van 10-12 u en op woensdag 29 november a.s. van 20-22 u.

De kosten bedragen € 10 per persoon.

Voor meer informatie over deze en volgende lezingen, kijk op www.kunstuitzeist.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie