Celeritas staat met lege handen in Den Haag

6 november 2017 om 00:00 Sport

Zaterdagavond ging Celeritas in sporthal Zuidhage in Den Haag op bezoek bij SOS-Kwiek, een van de betere teams in de hoofdklasse C.

Celeritas zal met gemengde gevoelens terug denken aan deze ontmoeting, niet alleen dat de wedstrijd verloren ging doch ook dat na ruim een kwartier spelen hun speler Menzo Derks afgevoerd werd naar een Haags ziekenhuis.

Na een botsing met een van de tegenstanders liep hij verwondingen op aan het gezicht, na te zijn behandeld kon hij met zijn teamgenoten de terugreis aanvangen, voor hem wacht voorlopig een week verplichte rust.

Direct na het begin signaal werd het al duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden, het was de thuisploeg die het spel bepaalde en Celeritas op een kleine achterstand zette. Toen na bijna 20 minuten spelen de wedstrijd even werd onderbroken voor de blessure behandeling en het duidelijk was Menzo Derks naar het ziekenhuis moest worden gebracht was Celeritas even van slag en nam SOS-Kwiek een voorsprong van 5 doelpunten. Celeritas deed nog wat terug, toen de rust aanbrak was het 12 - 8.

De 2e speelhelft was het weer de thuisploeg die het beste van het spel had ondanks de strijdlust en het harde werken van Celeritas kwam de Haagse overwinning niet in gevaar. Celeritas trok met 23-18 aan het kortste eind.

Zondag om 13.00 uur komt Helius uit Hellevoetsluis naar Bunnik, ook dit zal geen eenvoudige opgave worden, het is een van de drie ploegen die