Exclusieve rondleidingen door tentoonstelling 'Made in China'

1 november 2017 om 00:00 Nieuws

In november organiseert MOA | Museum Oud Amelisweerd twee exclusieve rondleidingen door de tentoonstelling Made in China - Armando & meesterwerken uit de Qing-dynastie. De rondleidingen worden gegeven door Roelof Jan Minneboo, de curator van de tentoonstelling.

Roelof Jan Minneboo is naast curator van MOA ook scriptschrijver, filmmaker en kunsteducatie-adviseur, dus verhalen vertellen kan hij als geen ander. Tijdens de rondleiding vertelt hij alles over de topstukken die nu in MOA | Museum Oud Amelisweerd te zien zijn: prachtig gedetailleerde (rol)schilderijen van Chinese meesters uit de 18e eeuw en handgemaakte interieur- en sierobjecten die in dezelfde periode vanuit de Kantonese haven naar het westen zijn verscheept.

De Chinese schilderijen en de exportkunst hebben de natuur als thema en vormen een mooi geheel met de omgeving en het historische behang van MOA. De imposante landschappen van Armando die zijn opgenomen in de tentoonstelling blijken veel overeenkomsten te hebben met de Chinese traditie, maar zorgen ook voor een spannend contrast.

De deelnemers aan de rondleiding worden vooraf ontvangen in biologisch landgoedcafé de Veldkeuken, in het koetshuis naast het museum. Hier krijgt iedereen een zogenaamd 'warm welkom' met zoetigheden uit eigen bakkerij en twee rondjes koffie of thee.

De tentoonstelling Made in China is nog tot en met 18 maart 2018 te zien in MOA | Museum Oud Amelisweerd.

INFO

Rondleiding 1: dinsdag 7 november van 11.00 tot 13.00 uur

Rondleiding 2: vrijdag 17 november van 11.00 tot 13.00 uur

De totaalprijs van dit programma is € 22,50 per persoon / Museumkaart € 17,50 per persoon, inclusief museumentree en 'warm welkom' bij de Veldkeuken.

Graag aanmelden via info@moa.nl o.v.v. rondleiding of bel 030 890 54 60.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie