Odijk wint van Bunnik

1 november 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Zaterdag speelde Odijk tegen Bunnik '73 in de categorie jongens onder de 10 jaar ( JO10). Na een spannende wedstrijd was Odijk met 4-3 het winnende team.

Richard Thoolen

Trainer/Coaches Camiel de Groot en Xander Veening van Odijk hebben hun spelers de opdracht gegeven om het spel breed te houden. Xander: "Bij JO10 wordt met 7 tegen 7 op een half veld gespeeld. In principe mogen ze nog op iedere positie spelen, maar we zien al duidelijk dat er voorkeuren ontstaan." Bij de jongens van Odijk speelt ook een meisje mee: Demi. Camiel: "Demi speelt het liefst achter en heeft dan de leiding over de verdediging. Wij noemen de achterhoede dan ook wel 'Demi and her boys'.

Odijk begint voortvarend en al na enkele minuten is er een mooi schot van Wick dat door keeper Guy van Bunnik tot hoekschop verwerkt wordt. Na de hoekschop belandt de bal voor de voeten van Bram die met een mooi lobje de score opent: 1-0. Even later komt Bunnik op gelijke hoogte. Een dieptepass van Max wordt door Thom mooi ingeschoten: 1-1. In de 15e minuut neemt Odijk een hoekschop die door Bram hard wordt ingekopt. Keeper Guy is kansloos. 2-1. De ruststand wordt 4-1.

ROLLEN OMGEDRAAID Na de rust wordt er 8 tegen 8 gespeeld.  Odijk heeft wat moeite met deze spelverandering en is de juiste richting kwijt. Het wordt 4-3 en verschrikkelijk spannend. Bunnik kiest voor de aanval. Keeper Thijs heeft een aantal mooie reddingen en zorgt dat Odijk de voorsprong vast kan houden tot aan het eindsignaal.