Verliezen en toch blij zijn

1 november 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK Het jeugdteam D1 van Celeritas had het zaterdag zwaar tegen het veel sterkere SDS '99 uit Blaricum. Dankzij sportief ingrijpen van coach Dave Kempers werd het voor Celeritas toch nog leuk.

Richard Thoolen

HOGERE POULE Bij afwezigheid van coach Judith hadden ouders Zohier en Laureen deze taak op zich genomen. Celeritas begon wat nerveus aan de wedstrijd. Het was hun eerste wedstrijd in de D-poule. Bij de E-tjes hadden ze het erg goed gedaan waardoor ze het nu in een hogere poule mochten proberen. Maar vanaf het eerste fluitsignaal van het scheidsrechter duo David en David was duidelijk dat SDS een maatje te groot was. Al na 20 seconden voerde SDS een snelle aanval uit die keurig werd afgerond: 0-1. In de daar op volgende minuten herhaalde zich dit een aantal maal en keek Celeritas al snel tegen een ontmoedigende 0-5 achterstand aan. Coach Dave stelde voor om in het doel van Celeritas een zogenaamde doelverkleiner aan te brengen. Met een speciale plank wordt dan de bovenkant van het doel afgeschermd. Deze maatregel hielp iets om de scoringsmachine van SDS wat te temperen, maar bracht geen verbetering in de aanvalskracht van Celeritas. Langzaam maar gestaag bouwde SDS de score verder op om met 0-11 de rust in te gaan.

Lees hoe deze wedstrijd toch nog 'goed' afloopt woensdag in Bunniks Nieuws.