Wisselvallig Celeritas pakt de overwinning

29 oktober 2017 om 00:00 Sport

Na een zeer goed gespeelde eerste helft tegen HVOS uit Spijkenisse waarin fraaie staaltjes handbal te zien waren werd er na de rust op een niveau gespeeld, de hoofdklasse onwaardig. Desondanks behield Celeritas de beide punten in sporthal de Tol.

In hoog tempo en met fraaie acties overklaste Celeritas de gasten volledig,

na 10 minuten spelen was de stand al 7-0.Het waren vooral de snelle uitvallen en spelhervattingen die de gasten voor problemen stelde, tegen het einde van de eerste speelhelft konden zij wat terug doen. Met een 14-5 voorsprong ging de rust in en leek er voor Celeritas geen vuiltje aan de lucht.

Het spel van Celeritas na de hervatting leek in de verste verte niet op dat gene zij voor rust hadden laten zien. De voorsprong werd niet verder uitgebouwd en de gasten zagen kans om terug te komen tot 20-15 doordat Celeritas fout op fout stapelde. Het leek een herhaling te gaan worden van de wedstrijd vorige week, ook toen ging door afspeelfouten,balverlies en ondoordachte schoten de wedstrijd verloren. Nu ging dit niet gebeuren omdat de opgebouwde voorsprong groot genoeg bleek, en de 25-20 overwinning veilig werd gesteld. Zaterdagavond gaat Celeritas in Den Haag op bezoek bij SOS-Kwieksport., tegen deze tegenstander kunnen de nu gemaakte fouten niet gemaakt worden want dit zal dan zonder afgestraft gaan worden.