3e prijs voor Michiel Deylius op ONK Letterhakken

26 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De Bunnikse beeldhouwer en letterhakker Michiel Deylius heeft afgelopen vrijdag de 3e prijs gewonnen op het Open Nederlands Kampioenschap Letterhakken. Michiel Deylius heeft zijn atelier in Woerden; hij ontwerpt grafmonumenten waarin handgehakte letters centraal staan.

Het kampioenschap - georganiseerd door natuursteenbedrijf Michel Oprey & Beisterveld - is georganiseerd omdat dit ambacht bewaard moet blijven! De 10 deelnemers kregen de opdracht om in een plaat Belgisch Hardsteen van circa 80x60 cm met een dikte van 8 cm een tekst hakken in verdiept en verheven letters. Indien mogelijk moest er ook een figuur worden uitgehakt, gebruik makend van diverse steenhouwerstechnieken. Het definitieve ontwerp kregen de deelnemers op de dag zelf onder ogen én alles moest handmatig worden uitgevoerd. Het eindresultaat is door een jury beoordeeld op creativiteit, techniek van letterhakken, snelheid, netheid en uiteraard het eindresultaat. Deze jury bestond uit onderstaande personen: Jürgen van der Cruyssen, commercieel directeur bij groeve Les Carrières de la Pierre Bleu Belge, Drs. Roderick Nijenhuis, Commercieel Directeur bij Slotboom Steenhouwers en oa bestuurslid NOA afbouw Hoofdsector ABN Natuursteen.

Michiel Deylius: "Omdat het werk meer was dan eenieder in 1 dag af zou kunnen krijgen, moesten er keuzes worden gemaakt. Ik heb gekozen voor een stevige Duitse letter en heb mij volledig gericht op een mooie uitvoering van de gehele tekst, aangevuld met een kleine versiering in de vorm van het bedrijfslogo, uitgevoerd in bladgoud." Omdat geen van de deelnemers het eigen ontwerp volledig heeft kunnen uitvoeren, krijgen zij 1 maand de tijd om het af te maken, waarna de werken meedingen in een nader aan te kondigen Publieksprijs.

Michiel Deylius

Foto's:

ONK 2: V.l.n.r. 3e prijs Marcel van Zijp 1e prijs Michiel Utens 3e prijs Michiel Deylius

ONK 3: werkstuk van Michiel Deylius

ONK 4: Michiel Deylius aan het werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie