Bongerd opent nieuw toestel

25 oktober 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Dinsdagochtend werd op het schoolplein van openbare basisschool Wereldkidz Bongerd een nieuw speeltoestel onthuld, door wethouder Eijbersen en het jongste kind Ninthe, dat net vier was geworden. Het toestel is gerealiseerd door samenwerking van verschillende partijen, en veel inzet van de Ouderraad van de school.

Agnes Corbeij

Het oude toestel op het voorplein, waar vooral de kleuters spelen, was al een poosje aan vervanging toe. De gele glijbaan was zelfs al ruim dertig jaar oud, die stond er zelfs al toen de school nog aan de Sint Nicolaaslaan stond. Vele oud-leerlingen kunnen zich dit nog herinneren.

UREN WERK In de zomer is de Ouderraad, samen met de schoolleiding, uren bezig geweest met de voorbereiding, zoals het aanvragen van offertes, uitzoeken wat voor speeltoestel er moest komen en de planning. Uiteindelijk werd gekozen voor een groot toestel, met kunstgras eronder en gekleurde stippen op de grond.

De financiering van het toestel kwam uit verschillende hoeken. Ten eerste was er een gulle bijdrage vanuit de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje. Ook had de Ouderraad zelf gespaard, en deed de gemeente een mooie duit in het zakje. Ook was er een aantal kleinere sponsoren.

INZET OUDERS Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie werd het oude toestel verwijderd, waarbij zo'n 15 ouders hun inzet toonden, door het toestel los te maken, tegels te slepen, maar ook puin uit de ondergrond af te voeren. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om meteen het hele schoolplein schoon op te leveren. De Ouderraad was zo slim geweest om het toestel nog te verkopen, wat weer een bijdrage opleverde.

In de herfstvakantie werd het nieuwe toestel geplaatst door de leverancier en daarna werd ook het voorplein weer door ouders schoon geveegd. Aangezien het maandag studiedag was, en de kinderen vrij waren, werd het toestel dinsdagochtend onthuld. Alle kinderen en vele ouders stonden daarbij op het voorplein.

OPENING Wethouder Eijbersen en Ninthe openenden de strik, waarna vier jarige kinderen het toestel verder uitpakten. Dit alles gebeurde met enthousiaste aanmoedigingen vanuit het publiek. Onder het toestel was nog een verrassing verstopt, een hele doos met ballen. De kinderen van de Bongerd kunnen voorlopig weer spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie