Celeritas heren verrassen in bekertoernooi

22 oktober 2017 om 00:00 Sport

De heren van Celeritas hebben de goede competitiestart zaterdagavond geen vervolg kunnen geven, in Ridderkerk verloren zij van het nog zonder punten zijnde Saturnus "72. Een beter resultaat werd er donderdag behaald in de landelijk bekercompetitie, in Ede werd het plaatselijk Reehorst na een spannende slotfase met 23-24 uitgeschakeld. Deze overwinning kan zonder verrassend genoemd worden; de ploeg uit Ede komt in de reguliere competitie uit in de 2e divisie, een klasse hoger dan waarin Celeritas speelt.

Celeritas begon sterk aan het duel en kwam op een voorsprong van 1-4, de thuisclub kwam terug tot 11-11 bij rust. Na de hervatting was het Reehorst wat de touwtjes in handen nam en een voorsprong van 3 doelpunten nam.

Celeritas vocht zich terug en kwam weer op gelijke hoogte. In een hectische slotfase waarbij de thuisclub gesteund door het talrijke publiek een overwinning trachtte te forceren was het de Celeritas keeper Maarten Bruggeman die met een aantal fraaie reddingen Celeritas op de been hield. In de laatste minuut was het Menzo Derks die vanaf de cirkel de eindstand op 23-24 bracht en zo een verlenging voorkwam en Celeritas naar de volgende ronde schoot.

Het goede spel in de bekerwedstrijd tegen Reehorst kreeg geen vervolg zaterdag in de competitiewedstrijd tegen het nog puntloze Saturnus. Vanaf het begin keek Celeritas tegen een kleine achterstand en wist die niet meer goed te maken, de ruststand werd 17-14. Deze achterstand werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door persoonlijke fouten zoals slordig afspelen en onnodig balverlies.

Na rust eenzelfde spelbeeld maar ondanks een slotoffensief werd de achterstand niet meer overbrugd, het werd een onnodige 30-28 nederlaag .

Zondag komt HVOS uit Spijkenisse op bezoek in De Tol, de wedstrijd begint om 13.00 uur.