AURORA laat te weinig zien.

22 oktober 2017 om 00:00 Sport

AURORA was vandaag te gast bij VEP uit Woerden. Nog niet eerder voetbalde de beide ploegen tegen elkaar. In het seizoen '06-'07 was het trainer Sebastiaan Furster die na vier seizoenen AURORA vertrok en als assistent trainer bij VEP aan de slag ging. Wat AURORA wist van VEP waren de resultaten van de afgelopen weken.

AURORA begon aan deze wedstrijd zonder aanvoerder Thijs van der Brink die vorige week uit bij HDS geblesseerd raakte. Ook verdediger Joris Verkerk was vanmiddag afwezig. Trainer Henne Florie dacht een oplossing gevonden te hebben en de start van de wedstrijd was veel belovend. Nadat eerst Bas de Bruin zijn voet net niet tegen de bal kon krijgen om te scoren was het Sander de Bruin die dat kort daarna wel deed. AURORA bleef met name in de beginfase de beter ploeg. Dat veranderde nadat VEP na een half uur spelen op gelijke hoogte kwam met AURORA. De wedstrijd kantelde volledig en was het VEP dat de kansen creëerde en het betere van het spel kreeg. AURORA werd ver terug gedrongen en kon niet zoveel meer uitrichten.

Na rust zakte AURORA steeds verder in en kon VEP naar hartenlust combineren. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat gebeurde ook. Nadat de scheidsrechter eerder nog een doelpunt van VEP afkeurde wegens buitenspel deed hij dat later niet. Tussendoor kregen Sander de Bruin en Koen Huisman nog enkele kansen maar deze werden niet benut. Zoals gezegd mocht VEP na ruim een uur spelen doorgaan van de scheidsrechter, die het eerdere vlagsignaal wegens buitenspel negeerde. VEP profiteerde en kwam daarna op een 2-1 voorsprong. Nog geen minuut later was het weer raak voor VEP dat door een fout in de verdediging de 3-1 binnen kon schieten. Trainer Henne Florie probeerde met twee wissels kort achter elkaar het tij te keren maar dat lukte niet. VEP bleef de wedstrijd controleren om de 3 winstpunten binnen te halen. In de extra tijd soleerde Sander de Bruin van eigen veld langs een aantal verdedigers om daarna met een laag schot de keeper te verrassen. VEP reageerde direct door de 4-2 te scoren waarna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd vloot. Geen punten deze wedstrijd voor AURORA dat te weinig liet zien om aanspraak te kunnen maken op meer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie