Handballers Celeritas verrassen in bekertoernooi.

20 oktober 2017 om 00:00 Sport

De heren van Celeritas hebben de goede competitiestart van dit seizoen vervolg gegeven met een verrassende uitzege in de eerste ronde van het bekertoernooi. Na twee overwininningen in de competitie was het donderdagavond Reehorst dat werd verslagen. Verrassend is dit zeker; de ploeg uit Ede komt in de reguliere competitie uit in de 2e divisie, een klasse hoger dan de heren van Celeritas. Na een gelijkopgaand duel scoorde Celeritas 1 doelpunt meer dan de Edenaren (eindstand: 23-24).

In een goed gevulde sporthal de Reehorst begon Celeritas sterk aan het duel. Na 10 minuten stond er een 1-4 voorsprong op het scorebord. Reehorst schakelde een tandje bij, en wist deze achterstand om te buigen naar een voorsprong van 8-5. In het resterende deel van de eerste helft kwam Celeritas terug tot een ruststand van 11-11.

De tweede helft startte niet gunstig voor Celeritas. Binnen 5 minuten scoorde Reehorst driemaal. Celeritas had in die fase aanvallend pech met schotel op paal en lat. Daarna volgt er een fase dat Celeritas, mede door een ontstane overtal situaties, zich terug knokt in de wedstrijd. Het laatste kwartier werd dan spannend. Er ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel, waarin de marge tussen de twee teams niet groter werd dan 2 doelpunten verschil.

De laatste tien minuten wist Celeritas keeper Maarten Bruggeman drie vrije kansen vanaf de zes meter te keren, terwijl aan de andere kant Hicham El Kandski een aantal keer doel trof met een sterke acties vanaf de opbouw. Menzo Derks zette Celeritas vanaf de cirkel een ruime minuut voor tijd op een voorsprong van 23-24. Omdat er niet meer gescoord werd in de spannende slotminuut, bekert Celeritas verrassend een ronde verder.

Later deze week wordt er geloot voor de tweede ronde. Dan zal bekend worden tegen wie Celeritas het moet opnemen in de volgende ronde van de landelijke beker.

Aankomende zaterdag moeten de heren van Celeritas alweer spelen voor de competitie. In Ridderkerk spelen ze tegen het nog puntenloze Saturnus.