Blessuretijd nekt AURORA uit bij HDS

15 oktober 2017 om 00:00 Sport

Tegenstander van vanmiddag was HDS uit Leersum. We moeten ver teruggaan naar het seizoen '08-'09 waar het AURORA lukte om te winnen van HDS. De eindstand was toen 0-2 met doelpunten van Martijn Verkerk en Lucas van Leeuwen. De uit wedstrijden die daarna werden gespeeld waren voor HDS dat AURORA iedere keer met grote cijfers wist te verslaan.

Op het kwalitatief mindere kunstgrasveld hat AURORA het vanmiddag erg moeilijk en was HDS de bovenliggende partij. De thuisploeg leek weinig moeite te hebben met het kunstgrasveld. Het voetbal was verzorgd bij HDS terwijl AURORA het moest hebben van hard werken. Nadat HDS in de eerste minuut de paal al geraakt lukte het daarna niet om het overwicht in een voorsprong om te zetten. Het was AURORA dat na een half uur spelen verrassend op voorsprong kwam door Bas de Bruin. HDS probeerde voor rust nog op gelijke hoogte te komen maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp staan en keeper Aron van de Berg gaf zich ook niet gewonnen.

Na rust een nog meer aanvallend HDS dat AURORA ver op eigen helft terug drong. AURORA kreeg voorin wel wat meer ruimte om op de counter te spelen. Bijna had Bas van der Hoeven succes maar zijn afstandschot op het lege doel kon nog net uit de bovenhoek geslagen worden door de teruglopende keeper. Door het uitvallen van verdediger Thijs van der Brink leek HDS te kunnen profiteren van de desorganisatie in de verdediging van AURORA. HDS kwam echter in die fase niet aan een doelpunt, waardoor het tegen de klok ging voetballen. HDS nam veel risico en dat bleek bijna fataal voor de thuisploeg. AURORA kreeg drie hele beste kansen maar verzuimd de wedstrijd te beslissen waardoor HDS bleef geloven in een beter resultaat. Ver in de extra tijd kreeg HDS toch nog loon naar werken door opslag van het eindsignaal de gelijkmaker te maken.

Groot was de vreugd om deze gelijkmaker en zuur voor AURORA dat achteraf toch wel tevreden was met één wedstrijdpunt.