Toneelvoorstelling Uit verdriet geboren

10 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

In deze matineevoorstelling duikt actrice Julika Marijn op speelse en brutale wijze in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een power vrouw avant la lettre die als een van de eersten veelvuldig werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar bijzondere collectie realiseerde ze het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Van dit museum kreeg Julika - speciaal voor deze voorstelling - toegang tot de kist met ruim 3000 brieven van Helene, gericht aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Julika gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de begeesterde, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde ze haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Julika laat Helene Kröller-Müller zélf aan het woord. En terwijl ze het portret van Helene schetst, houdt ze ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

UITGEBREID ARRANGEMENT

We bieden een volledig arrangement inclusief lunch van De Veldkeuken, voorstelling en rondleiding door MOA | Museum Oud Amelisweerd, waar in oktober de tentoonstelling Made in China te zien is. U kunt er ook voor kiezen alleen de voorstelling bij te wonen.

INFO

UIT VERDRIET GEBOREN

Concept, script en spel: Julika Marijn

Datum: zondag 22 oktober

Plaats: theater van het Koetshuis bij MOA | Museum Oud Amelisweerd

PROGRAMMA ARRANGEMENT:

13:00 uur lunch

14:00 voorstelling

15:45 start rondleiding MOA

PRIJZEN:

Arrangement, inclusief lunch en rondleiding: € 45,- / met Museumkaart € 40,-

Alleen voorstelling: € 20,-

RESERVEREN VIA INFO@MOA.NL

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie