Stem op Wessel

18 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Wessel Veenbrink (17) uit Odijk is  - net als twee jaar geleden - doorgedrongen tot de finale van de WNF-Frans Lanting Photo Award. Vorige keer kwam hij erg ver met zijn foto van een ijsvogel. Dit keer is de libelle onderwerp van zijn prachtige beeld. Stemmen voor de publieksprijs kan tot 25 oktober.

Agnes Corbeij

Wessel fotografeert al jaren vogels en insecten als hobby. Daarvoor is hij in het weekend regelmatig te vinden in de bossen bij Amelisweerd, Oostbroek of Heidestein. "Een half jaar geleden was ik foto's aan het maken op Oostbroek. Daar ontmoette ik een fotografe die ook veel bezig was met marko-fotografie (red.: van heel dichtbij foto's maken). Sindsdien loop ik af en toe met haar mee. Daar leer ik erg veel van."

Wessel kocht deze zomer zelf een speciale makro-lens, van het geld dat hij verdiende met zijn werk bij de Boni. "Ik wilde eerst zo'n grote telelens kopen, maar dit is een betere investering." De laatste tijd is hij erg met libelles bezig geweest. "Daarom had ik daar de beste foto's van. Ik heb dus vijf foto's van hetzelfde onderwerp ingestuurd, wel riskant." Toch bleek het een goede keuze, want Wessel werd genomineerd uit maar liefst 13.000 inzendingen.

Zijn foto's plaatst hij op Instagram, onder de naam @wvnaturephotography. Daar zijn prachtige foto's van allerlei dieren te zien. Die liefde voor de natuur hoopt hij later ook in zijn werk te kunnen inzetten. "Ik zit in het eerste jaar van bos- en natuurbeheer in Velp. Dit is goed te combineren met fotograferen, ook later."

Er wordt zowel een publieksprijs als een juryprijs uitgereikt. Stemmen voor de publieksprijs kan via de site van WNF. De winnaars worden bekend gemaakt in het fotomuseum in Rotterdam, op 26 november. "Daar wordt daarna een expositie geopend, met alle foto's van de genomineerden." Wessel denkt dat hij de fotografe die hem zoveel leert, meeneemt naar de uitreiking.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie