Spannend tot het einde

11 oktober 2017 om 00:00 Sport

WERKHOVEN Zaterdag speelde SV Aurora 2 uit tegen SV Houten-5 in de klasse jongens onder de 10 jaar. Beide ploegen vochten hard voor de overwinning, maar het waren de jongens van Houten die uiteindelijk met 5-4 de winst wisten te pakken.

Richard Thoolen

ENTHOUSIASTE OUDERS Het was Aurora die de eerste kans kreeg. Een hard schot van Youp kon nog maar net door keeper Kevin van Houten tot corner worden verwerkt. Even later omspeelt Kasper twee verdedigers van Aurora en schiet knap met zijn linker been in: 1-0. Deze vroege achterstand stimuleert niet alleen de spelers in het veld maar ook de meegekomen ouders. Er worden allerlei kreten geroepen die het ook niet slecht zouden doen bij de racebaan. Zo werd de jongens meegegeven dat ze meer gas moeten geven, de turbo aan moeten zetten en meer kilometers moeten maken. Dan is het tijd om te wisselen bij Houten. Leider Willem Hol maakt eerst nog even de veters vast van Wouter en Samad alvorens zij het veld in mogen rennen. Omdat de jongens zelf hun wissels gaan informeren staat het even 9 tegen 7. Hol: "Ja, zo gaat dat op dit niveau. Ik wissel ook gewoon door zodat iedereen even lang kan spelen."

THUIS MEELEVEN De leider van Aurora is Eric van Rooijen en hij loopt met een mobieltje in de hand langs de rand van het veld. Van Rooijen: "Ik heb een speciale app waar ik de opstelling in zet en de gebeurtenissen beschrijf. Zo kunnen mensen de wedstrijd ook elders volgen." Hij heeft het nog niet gezegd of hij moet intikken dat Ruben in de 16e minuut de 1-1 er in heeft geknald.  Dan daalt het tempo van de wedstrijd en hebben beide coaches er een hele kluif aan om de jongens goed neer te zetten op het veld.  Dan in de 29e minuut breekt Kasper door en brengt met een mooi schot Houten weer op voorsprong: 2-1. Houten weet nu goed de juiste richting te vinden en levert aanval na aanval af. Dat er door Houten niet gescoord wordt is in deze fase voornamelijk te danken aan goed verdedigend werk van Kyano, Sem en Roel, en een paar mooie reddingen van keeper Daan. Maar het harde werken kost veel energie, en de vermoeidheid slaat toe. Binnen 1 minuut komt Houten twee maal tot scoren door doelpunten van Kasper en Yusuf: 4-1.

ECHTE WEDSTRIJD Het lijkt dan een gelopen race, maar coaches Bas en Jan Willem van Aurora peppen hun jongens nog één keer op. Met hernieuwde energie gooien ze zich in de strijd, en met succes! In de 36e minuut schiet Daan raak en in de 37e minuut schiet Iwan de bal onhoudbaar  in de linker bovenhoek: 4-3. Als Youp dan enkele minuten later met een fantastisch afstandsschot de gelijkmaker maakt ligt de wedstrijd weer helemaal open. Beide ploegen willen graag winnen en creëren kansen. Maar het is Kasper die als enige zijn kans benut en de eindstand op 5-4 brengt.

Hol: "Het was een leuke pot. We waren van een gelijk niveau maar wij waren toch net een ietsje beter en dus de terechte winnaar."Van Rooijen: "We waren gelijkwaardig. Het gebrek aan wisselspelers heeft ons helaas opgebroken."

Opa en oma van Ruben: "Het was een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Een gelijk spel was alleen nog  leuker geweest."