Bomen voor burgers

4 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Donderdag 28 september hebben Jaap Dekker en Hein Dorresteijn een presentatie gegeven over 'Bomen voor Burgers Odijk'. Zij vertelden hoe het burger initiatief in het jaar 2013 is vorm gegeven aan de Singel Odijk.

Vele burgers, wonende aan de Singel, maar ook daar buiten hebben mee gedaan aan de sponsoring, maar ook aan het helpen planten van de bomen.

Het bleek dat de initiatiefnemers Jaap en Hein niet alleen goede organisatoren waren, maar waar ondernemerschap toonden om een dergelijk groot project tot een goed einde te brengen. Dergelijke initiatieven zouden vaker moeten worden opgepakt! De sprekers wisselden elkaar verschillende malen af met hun power point en het was bovendien zeer amusant om naar te luisteren. Na de pauze wisselde de heer Menno Wijers van de Abdijgaarde de twee heren af, met een speech over de wijze waarop de bewoners de 'Kruidentuin' van de Abdijgaarde onderhouden. Weliswaar met beperkte financiële steun van de gemeente Bunnik, maar waaruit bovendien bleek dat de bewoners elkaar na verloop tijd zeer goed leren kennen.

Al met al een zeer geslaagde avond. Voor de organisatoren een reden om in ieder geval met enthousiasme verder te gaan aan de reeks 'Verhalen & Inspiratie uit Odijk'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie