Aandacht verkeer bij Inspiratietuin DirectPlant

11 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK De toekomstige vestiging van DirectPlant aan de Parallelweg riep tijdens het Open Huis vragen op. Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) vroeg raadsleden te kijken met de ogen van de nieuwe Omgevingswet, die meer ruimte biedt. "De locatie kent verouderde bebouwing en het is te klein voor een agrarisch bedrijf. Dit is een goede manier om het perceel in stand te houden."

VERKEER Jeroen Sterk (P21) wilde weten of dit bedrijf, vanwege de Inspiratietuin, niet een tuincentrum wordt. "Want dat geeft extra verkeersdruk op het knooppunt bij de Schoudermantel, daar mag het niet onveiliger worden." Eijbersen: "Het is niet bedoeld als tuincentrum, detailhandel mag niet. We hebben naar de mobiliteit gekeken en het geeft niet meer verkeer. De tuin is alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag open." De wethouder beloofde de mobiliteit nader te onderbouwen. Ook maakt de gemeente een afspraak op papier over openingstijden.

BELEMMERING Vanuit het CDA zag Leny Visser dit als een 'hap-snap' actie: "Wij zijn bang dat dit besluit ons gaat beperken bij toekomstige ontwikkelingen." De wethouder zegt dat alles in ogenschouw is genomen en is het met deze interpretatie niet eens.

HERZIENING Op een vraag van Frans Pouw (Liberalen) blijkt dat de wethouder een voorkeur heeft voor een partiele herziening van het bestemmingsplan: "Dit geeft meer mogelijkheden voor maatwerk en betere juridische waarborgen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie