Mijlpaal voor revitalisatie sportpark

4 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Ongeveer 10 jaar geleden droeg gemeente Bunnik het beheer van het sportpark Tolhuislaan over aan Sporthuis Bunnik. De revitalisatie die sindsdien heeft plaats gevonden is dusdanig ver gevorderd dat dit afgelopen zaterdag feestelijk kenbaar werd gemaakt.

Richard Thoolen

RENOVATIE Er zijn vele aanpassingen gedaan die het aanzien van het sportcomplex zichtbaar en onzichtbaar verbetert hebben. Kleedkamers zijn opgeknapt en vernieuwd, de Tolhuislaan is opnieuw geasfalteerd en van nieuwe verlichting voorzien en sportvelden en tennisbanen zijn grootschalig gerenoveerd. De groenvoorziening is in een modern jasje gestoken en er zijn parkeerplaatsen aangelegd. Er zijn kunstgrasvelden aangelegd en nieuwe hekwerken geplaatst. Afgelopen jaar is de gehele waterhuishouding aangepakt. Afvoer van regenwater en aanvoer van water om banen en velden te besproeien gebeurt nu met oppervlaktewater uit de Kromme Rijn. Daarvoor is meer dan 800 meter aan- en afvoerleiding aangelegd. Er is ledverlichting geplaatst en met zonnepanelen op het dak wordt er geïnvesteerd in duurzaamheid.

WELKOM Om 11.00 uur kwamen wethouder Jorrit Eijbersen van de gemeente Bunnik, Arnold Wagemakers van Sporthuis Bunnik en vertegenwoordigers van de betrokken sportclubs samen bij de ingang van het sportcomplex voor de feestelijke onthulling van een plattegrond. Wagemakers heette de gasten welkom en hield een korte toespraak. Hij noemde het gerenoveerde complex een pareltje in de Kromme Rijnstreek en zei blij te zijn met het resultaat en de investeringsbereidheid van de verenigingen.

PLATTEGROND Daarna was het woord aan Eijbersen: "Ik ben blij dat we nu een geweldig en modern sportcomplex hebben dat met recht duidelijk op de kaart staat. De afgelopen jaren is er stapje voor stapje geïnvesteerd in de sport door een succesvolle samenwerking tussen de gemeente, Sporthuis Bunnik en de sportverenigingen. Ik hoop dat de verenigingen de samenwerking met elkaar zullen continueren met behoud van de eigen identiteit. Verder wens ik dat het hebben van een professioneel sportcomplex meer mensen zal aanzetten tot bewegen en dat de verenigingen dat terug zullen zien in stijgende ledenaantallen."

Vervolgens ging Eijbersen over tot de feestelijke onthulling van een plattegrond, daarbij geassisteerd door een aantal jeugdspelers van hockeyvereniging HC Kromme Rijn.  Met een ruk aan een koord verdween het zwarte doek en werd de plattegrond zichtbaar. Op de plattegrond zijn de locaties van de betrokken verenigingen duidelijk aangegeven: korfbalvereniging Midlandia, Jeu des Boules vereniging Les Boulettes, handbalvereniging Celeritas, hockeyclub HC Kromme Rijn, voetbalclub Bunnik 73 en tennisvereniging BLTC De Niënhof.

Ook de sportverenigingen toonden zich positief. Judith Roovers van HC Kromme Rijn: "Ik vind het een mooi en duidelijk bord. En erg leuk dat de eigen clubkleuren zijn gebruikt."  Rob Vermeij van BLTC De Niënhof: "Wij zitten achteraan wat verscholen op het complex en mensen hadden nog wel eens moeite om ons te vinden. Ik denk dat dit met dit bord verleden tijd zal zijn."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie