Odijk pakt de winst

4 oktober 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Zaterdag speelden de meisjes onder 19 jaar (MO19) van Odijk uit tegen Delta Sports uit Houten. Delta Sports was in de eerste helft de betere ploeg maar moest aan het eind van de wedstrijd met 2-4 de winst toch aan Odijk laten.

Richard Thoolen

GOEDE KEEPSTER Delta Sports begon zelfverzekerd aan de eerste helft. Het eerste schot kwam al na twee minuten van Mara, maar trof geen doel. Daarna was het Nikki die een aantal goede kansen kreeg, maar ook niet tot scoren kwam. Dat was met name toe te schrijven aan voortreffelijk keeperswerk van de doelvrouw van Odijk, Merel. In de 20e minuut schoot Nikki op de lat en even later schoot Sanne net naast het doel. Odijk had in deze fase geen goed antwoord op het tactische spel van Delta Sports en kwam zelf niet tot uitgespeelde aanvallen. De enige dreiging kwam door bij balwinst snel naar voren te rennen. Vanuit de counter kreeg Benice een mooie schotkans, maar zij mikte net te hoog en de bal ging over het doel van keepster Julia.

ER WORDT GESCOORD Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 25e minuut was het inderdaad raak. Nikki kwam vrij voor de keepster en schoot de bal koelbloedig in de rechter hoek: 1-0. Het leek wel of Odijk door dit doelpunt wakker geschrokken was: ze gingen opeens veel beter spelen. Odijk kreeg de verdediging nu beter op orde waardoor Delta Sports minder kansen kreeg. Door goed combinatiespel werden er goede kansen gecreëerd. In de 30e minuut kwam Benice oog in oog met Julia, de keepster van Delta Sports, en schoof de bal in het doel: 1-1. De eindfase van de eerste helft werd gedomineerd door een goede verdediging van beide teams. Er kwamen geen echte scoringskansen meer en de rust brak aan bij een gelijkstand.

BLIJVEN AANVALLEN De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien: Delta Sports was de juiste richting kwijt en Odijk voerde nu de ene aanval na de andere uit. Voorstopper Nienke veroverde de bal, gaf een pass naar Suzanne. Zij tikte door naar Ilse die snel naar voren liep en de bal voor de voeten van Sam neerlegde. Sam schoot zacht in, maar keepster Julia schatte het verkeerd in en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn: 1-2. Delta Sports leek enigszins aangeslagen en het vertrouwen kwijt te zijn. Odijk profiteerde en Benice bracht even later met een mooi schot de stand op 1-3. Dan breekt er een lange periode aan waarin het tempo van de wedstrijd zakt en er weinig meldenswaardig gebeurt. De wedstrijd wordt echter weer spannend als Liselotte succesvol uithaalt en Delta Sports met 2-3 terug in de wedstrijd brengt. Beide ploegen voeren dan het tempo op en laten aantrekkelijk voetbal zien met leuke aanvallen. In de 75e minuut bepaalt Sam de eindstand met een fantastisch schot: een voorzet neemt ze direct op de wreef van haar rechtervoet en schiet de bal met een hoge boog over keepster Julia: 2-4.

John van Beek (Delta Sports): "We hadden een goede opening maar hadden toen meer kansen moeten benutten. De tweede helft vochten we meer tegen onszelf."  Jim Schreefel (Odijk): "We hebben vooral de tweede helft goed gespeeld met een prachtig vierde doelpunt als resultaat. Het was een goede pot en ik ben trots op de meiden."