Paaltjes: geen einde discussie

4 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Na jaren discussie heeft de gemeente in de bocht van de Singel (zuidkant) ter hoogte van de Nicolaaslaan, op drie plekken paaltjes geplaatst om de snelheid van automobilisten en motorrijders te beperken. Bewoner Hein Dorresteijn discussieert hier al jaren over met de gemeente en is niet tevreden met deze oplossing.

Agnes Corbeij

Toen de zuidkant van de Singel zo'n vijf jaar geleden binnen de 30-kilometerzone kwam te liggen, merkte Dorresteijn meteen al op dat de weg hier veel te breed voor was. "De Singel is absoluut niet ingericht om 30 te rijden. De meeste automobilisten rijden te hard. Dat leidt tot veel herrie."

Ook Bert Uittenbosch, de wijkregisseur van de gemeente, weet dat er te hard wordt gereden. "We hebben gemeten met smileys, toen bleken veel mensen 50 of 60 kilometer per uur te rijden." Voor het herinrichten van de weg zegt de gemeente geen geld te hebben. Uittenbosch: "Ook zijn er al genoeg drempels op de Singel."

OPLOSSINGEN Toch wilde Uittenbosch, in overleg met een nieuwe ambtenaar, actie ondernemen. "Deze paaltjes hadden we nog staan. Nu hebben we ze bij wijze van proef hier neergezet." De paaltjes bleken slecht te zien in het donker, daar stelde P21 nog een vraag over aan de wethouder. Een paar dagen later zette de gemeente er wegwerk-paaltjes naast. Dorresteijn: "De paaltjes werken alleen als er van beide kanten auto's aankomen. Er zijn echt betere oplossingen." Een andere omwonende geeft zelfs aan dat de herrie erger geworden is, omdat er nu meer afgeremd en opgetrokken wordt.

Na plaatsing van de paaltjes kwamen ook mensen aan de balie van de gemeente die erover klaagden. Uittenbosch: "Daarom heb ik Dorresteijn gevraagd een lijst op te stellen met handtekeningen van omwonenden die snelheidsbeperkende maatregelen willen."

HANDTEKENINGEN Die lijst is geen probleem volgens Dorresteijn. "Iedereen wil dat er iets verandert hier. Ik heb nu al twintig handtekeningen, dat worden er meer." Dorresteijn gaat ze deze week persoonlijk brengen op het gemeentehuis. "Ik voel me als bewoner belazerd. Wie is er nu belangrijker, de bewoner of de passant?"

Komende maand gaat de gemeente weer met smileys meten, om te kijken wat het effect is van de paaltjes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie