Kunstmarkt Bunnik

2 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Grote kleurrijke opgeblazen vormen die geen herkenbare vorm weergeven zullen de aandacht trekken op de Bunnikse kunstmarkt. Being there noemt de Friese kunstenaar Wies Noest deze ongekende objecten die eruit zien als misvormde maar interessante ballonnen. Verandering in haar ontwikkeling, veranderingen om haar heen en haar eigen plaats daarin wil ze hiermee uitdrukken.

Naast de kunstenaars van KKiB verzamelen zich kunstenaars uit het hele land en zelfs uit het buitenland in het Winkelcentrum van Bunnik voor de lustrumkunstmarkt van KKiB (Kijk Kunst in Bunnik). Twintig jaar bestaat dit kollektief van Bunnikse kunstenaars. Reden dit groots te vieren met een markt.

Eveneens uit Friesland, maar vroeger lid van KKiB Geeske van Droogenbroek-Bangma is textielkunstenaar. Zij blinkt uit door subtiliteit en prachtige kleuren in haar textielschilderijen en halssieraden.

Uit Alkmaar komt Paul Kok, die waterschilderijen maakt. Hij is gegrepen door de rust, schoonheid en ontspannenheid die de in een onderwaterwereld zwevende figuren uitstralen. Glaskunstenaar Jan Veenhof uit Doorn laat de kijker genieten van de heldere kleuren en transparantie die in glazen objecten mogelijk zijn.

Lisanne Ceelen uit Odijk toont haar keramiek, goud- en zilversmid Zita Jansen haar fragiele door de natuur geïnspireerde sieraden. Dit zijn maar enkele van de 30 kunstenaars die deelnemen. Zondag zijn heel veel verschillende kunstdisciplines te zien op de markt.

Het thema: kunst verbindt en kent geen grenzen is op verschillende manieren uitgewerkt. Bij de opening treedt Mariska Reimerink op met Afief in een muzikale act. Afief is een Syrische vluchteling die van haar in vrij korte tijd goed Nederlands heeft leren spreken. Daarnaast heeft KKiB de verbinding dichterbij gezocht door Drieluik Dome uit te nodigen mee te doen aan de kunstmarkt.

Kinderen kunnen kunstzinnig worden geschminkt en voor de volwassenen is er een wijnproeverij.

Voor de sfeer zorgt de band Treasure, accordeonist Frits Meijer, het Wijks Shantykoor en zangeres Amina.

De kunstmarkt is op zondag 8 oktober van 11- 17 uur. De opening is om 12 uur.

Programma:

11.30 u. Muziek door de band Treasure

12 uur Opening door wethouder Erika Spil. Optreden Mariska Reimerink en Afief naar aanleiding van het thema' Kunst verbindt en kent geen grenzen'.

Uitslag Kleurwedstrijd

12.30-13.30 u. Band Treasure

13.30-14.30 u. Accordeon Frits Meijer

14.30-15.45 u. Wijks Shantykoor Tussen Rijn en Lek

16.00- 16.45 u Amina, zang

17.00 Sluiting

Info: www.kkib.nl of via facebook

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie