Bijzondere film bij Filmhuis Odijk

2 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK De film 'The Happiest Day in the Life of Olli Mäki' lijkt een een film over boksen, maar niets is minder waar.

Finland 1962. De 25-jarige bokser Olli Mäki traint voor de wedstrijd van zijn leven: het wereldkampioenschap. Het is de eerste keer ooit dat een Fin de finale heeft behaald, waardoor de bescheiden Olli plotseling in het middelpunt van de belangstelling staat. Maar de sport is hier eigenlijk bijzaak. Het is vooral een portret van de bescheiden bokser Olli Mäki, een Finse held die hield van zijn sport maar niet zozeer van de schijnwerpers die ermee gepaard gingen. Het is een film over de manier waarop een hype ontstaat en hoe moeilijk het is om daaraan te voldoen. Hoe langer de pr-machine draait, hoe minder het gaat om de persoon en hoe meer het gaat draaien om het product dat iemand wordt.

Deze topfilm van vrijdag 6 oktober begint om 20.00 uur in de Schoudermantel. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 6 euro en zijn in Odijk verkrijgbaar bij Slijterij Barrique. In Bunnik bij Eat&Joy. In Werkhoven bij bakkerij Sjaak Doeleman.

Wilt u op de hoogte blijven van de geplande films? Meldt u aan voor de mailinglijst via info@filmhuisodijk.nl - zo krijgt u als eerste bericht! Kijk ook op www.filmhuisodijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie