AURORA in blessuretijd langs UVV

1 oktober 2017 om 00:00 Sport

Vanmiddag speelde AURORA in Utrecht tegen UVV. Het eerste half uur had UVV het betere van het spel maar toch wist AURORA op een 0-1 voorsprong te komen door een fraai ingeschoten bal van Koen Huisman. Tot de rust kreeg AURORA de betere kansen die het niet wist te benutten.

Na rust was AURORA de betere ploeg die veel kansen wist te creëren. Na bijna een uur spelen wist Bas van der Hoeven te scoren maar er volgde een fluitsignaal van de scheidsrechter. Waar gedacht werd aan een strafschop, Koen Huisman werd nl. hard geraakt op het moment dat hij de bal over de doellijn wilde trappen, zag de scheidsrechter na deze schop een aanvallende fout van Bas van der Hoeven op de keeper. De stand bleef 0-1. AURORA kreeg daarna diverse kansen om de score te verhogen en had de wedstrijd toen al moeten beslissen.

Het was echter UVV dat een kwartier voor het einde op gelijke hoogte wist te komen. Even leek UVV de overhand te krijgen waardoor een paar gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Aron van de Berg ontstonden. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindige maar het werd een spanend en enerverend slot. Milton van Dam opstapte aan zijn bewakers en oog in oog met de keeper schoot hij niet op het doel maar legde de bal onzorgvuldig af waardoor de meegelopen Sander de Bruin de bal niet meer kon bereiken. Kort daarna ,in blessuretijd, volgde een verre ingooi van Sander de Bruin die door een UVV speler verrassend in het eigendoel werd gekopt wardoor AURORA gezien de tweede helft terecht de punten mee naar Werkhoven nam.