Symposium droge voeten + gratis toegang Fort Vechten

30 september 2017 om 00:00 Nieuws

Ons klimaat verandert. Er valt meer regenwater in korte tijd dan voorheen. Dat water moet worden afgevoerd om droge voeten te houden. Hoe beschermen wij ons tegen het water? En wat zijn de consequenties van droge periodes voor onze dijken en landbouw? Op deze en andere vragen over waterbeheer krijgt u antwoord tijdens het symposium 'Samen voor droge voeten'. Dit vindt plaats op donderdag 5 oktober vanaf 14.00 uur in Fort Vechten in Bunnik en wordt georganiseerd door de CDA-fractie in het Algemeen Bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

De veranderingen in ons klimaat gaan sneller dan we eerder dachten. Waar de hevige regenval toe kan leiden, ervoeren de inwoners van Kockengen in juli 2014. Overheden en inwoners kunnen maatregelen nemen om overlast (en watertekort) te voorkomen. Tijdens deze conferentie zullen prominente sprekers deze ontwikkelingen toelichten en krijgen de deelnemers de kans om mee te denken over oplossingen.

Voor en na het symposium is het mogelijk gratis het Waterliniemuseum in Fort Vechten te bezoeken. Ook deelname aan het symposium is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan d.m.v. een e-mail met uw eigen naam en het aantal deelnemers aan: utrecht@cda.nl. Fort Vechten in Bunnik is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Adres: Achterdijk 10-14, Bunnik. Het aantal plaatsen is beperkt, deelname is in volgorde van aanmelding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie