Proxima Thuis: Week van de Palliatieve Zorg 2017

28 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

9 t/m 15 oktober 2017 staat in het teken van de 'Week van de Palliatieve Zorg'. Palliatieve zorg staat voor alle zorg die erop gericht is dat de patiënt met een levensbedreigende ziekte een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. In deze laatste fase van het leven is er niet alleen aandacht voor de lichamelijke klachten, ook wordt er gekeken naar het psychische, de sociale en spirituele aspecten.

Proxima Thuis is een vrijwilligersorganisatie die onder meer bij mensen thuis, zorg en begeleiding geeft aan terminaal zieke personen en hun naasten, zodat het mogelijk wordt om desgewenst thuis te kunnen overlijden. Zij doet dit in een groot deel van de provincie Utrecht, waaronder in de gemeentes Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede

Tijdens de Week van de Palliatieve verzorgt Proxima Terminale Zorg Thuis verschillende activiteiten: de dood hoort nu eenmaal bij het leven.

De eerste activiteit is op dinsdag 10 oktober, 20.15 uur: Proxima Filmavond: Een Man die Ove heet. De film is een lief pleidooi om met een wat zachtere blik te kijken naar de mensen in je naaste omgeving. Deze filmavond wordt samen met Film Theater Nieuwegein georganiseerd. De kaarten zijn verkrijgbaar via Wolff Bioscoop, Passage 104 te Nieuwegein.

Op 11 oktober staat Proxima met een informatiestand in het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein van 10.00-16.00 uur. Medewerkers en vrijwilligers van Proxima informeren u vraag over hun werk.

De open dag van Proxima wordt gehouden op 14 oktober van 11.00 tot 15.00 uur in haar hospice te Nieuwegein. In de hospice lopen vrijwilligers en medewerkers rond waar u onder meer al uw vragen over het werk dat Proxima in de provincie Utrecht bij mensen thuis doet aan kunt stellen. Bezoekadres open dag: Hogerhoeve 2 te Nieuwegein.

De laatste activiteit is de Sponsorwandeltocht " Ontdek het IJsselbos", zondag 15 oktober van 13.30-15.30 uur, onder begeleiding van een IVN Natuurgids. De verzamelplaats is bij de ingang van het IJsselbos, vlakbij de watertoren Nieuwegein. De sponsorbijdrage is € 3,-. Wil je meelopen? Neem contact op met Dolinda van der Hulst: d.vdhulst@proxima-terminalezorg.nl.

Bij iedere activiteit ontvangt u een betekenisvolle goodiebag.

Meer informatie vindt u op www.proxima-terminalezorg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie