Spannende derby SV Aurora - SV Odijk

27 september 2017 om 00:00 Sport

WERKHOVEN Zondag opende SV Aurora het seizoen met een wedstrijd tegen SV Odijk. De teams waren aan elkaar gewaagd. Al vonden beide coaches dat er meer ingezeten had, ze waren tevreden met een gelijkspel (1-1) en de puntendeling.

Richard Thoolen

GOEDE START Bij SV Aurora mocht pupil van de week Kyano van Dam de aftrap doen. Direct daarna neemt de ploeg van Henne Florie het initiatief. In de 9e minuut is Milton van Dam dicht bij een doelpunt. Hij lost een snoeihard schot dat nog net door een verdediger van Odijk aangeraakt wordt en naast het doel belandt. In de 15e minuut is het weer bijna raak: een goedgeplaatst schot van Tom de Bruin wordt van de lijn weg gekopt. In de 17e minuut krijgt Odijk een vrije trap die door de verdediging van Aurora niet goed wordt weggewerkt en voor de voeten van Niels Hendrikse beland. Deze aarzelt niet en schiet de bal achter doelman Aron van de Berg: 0-1.

GELIJKMAKER Na dit doelpunt lijkt Aurora enigszins aangeslagen en zoekt tevergeefs naar openingen. De meeste dreiging gaat in deze fase van Odijk uit. In de 22e minuut krijgt Aurora een vrije trap toegewezen. De bal belandt bij Joris Verkerk die zich in een kansrijke positie bevindt. Koelbloedig legt hij aan en met een onhoudbaar schot passeert hij keeper Oudjaar van Odijk: 1-1. Er ontstaat nu een strijd waarbij beide ploegen hard werken en kansen creëren. Scores blijven verder echter uit zodat men met een gelijke stand de rust ingaat.

GOEDE KEEPER Na de rust laat Odijk het betere spel zien. Dat Aurora niet op achterstand komt is te danken aan voortreffelijk keeperswerk van Aron van de Berg. In de 47e minuut bokst hij een vrije trap van Odijk uit zijn doel. In de 55e minuut stopt hij een keihard afstandsschot. Vervolgens weet van de Berg in de 60e, 61e en 62e minuut zijn doel schoon te houden na hard ingeschoten ballen van Odijk. De dreiging van Aurora komt voornamelijk van spelhervattingen, maar een vrije trap en drie corners leveren geen resultaat. Odijk blijft aandringen en weet via combinatiespel spelers vrij te krijgen. Van de Berg laat nog een paar mooie reddingen zien.

LEUKE EINDFASE Dan, in de 72e minuut, breekt een jeugdig talent van Odijk, Hidde Maat, door en gaat alleen op de keeper af. Maat kijkt goed en schiet de bal laag en hard in de hoek van het doel. Van de Berg lijkt kansloos, maar met een katachtige reflex weet hij de bal nog net te keren. Beide ploegen willen graag winnen en er ontstaat een leuke eindstrijd met kansen aan beide kanten. In de 88e minuut krijgt Odijk een vrije trap op 5 meter buiten het strafschop gebied. Het publiek houdt zijn adem in als de spits van Odijk een aanloop neemt en uithaalt. Maar weer is het van de Berg die redding brengt. De laatste minuten worden gekenmerkt door hoge ballen snel naar voren te schieten in de hoop dat ze misschien goed vallen. Dat doen ze echter niet, en met 1-1 wordt de wedstrijd beëindigt.

Trainer Henne Florie (Aurora): "Er had meer voor ons in gezeten, maar het kwam er vandaag niet zo uit. Het aanspelen en aannemen gebeurde te weinig en te traag waardoor we niet tot goede aanvallen kwamen en te veel de hoge bal zochten."Trainer Co Peek (Odijk): "We hadden vandaag gewoon moeten winnen, maar hebben verzuimd om te scoren. Dan is dit een terechte uitslag."