Muziek in de klas

25 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

WERKHOVEN Onder leiding van Constantia's muziekdocenten Jack van Zijl, Paul Langerman en Patrick Streng maakten de kinderen kennis met muziek maken en de fanfare. Er werd volop getoeterd en getrommeld met op z'n tijd een oorverdovend kabaal. De inspanning maar bovenal het plezier was van de gezichten af te lezen.

Constantia had een grote verscheidenheid aan blaas- en slaginstrumenten meegebracht die de kinderen van dichtbij mochten bekijken. De muziekdocenten lieten horen hoe de instrumenten klonken. En als klap op de vuurpijl mochten de kinderen vervolgens zelf proberen op diverse instrumenten te spelen.

Het programma voor de kleuters was met name een kennismaken met ritme, klanken en muziek. Door samen te klappen, te fluiten, te zingen en te dansen, werd het een hele actieve muziekles. En ook zij mochten uiteraard van alles uit proberen.

Dit was voor de kinderen slechts een korte kennismaking op school en wellicht is de nieuwsgierigheid van de kinderen dusdanig aangewakkerd dat zij meer willen. Dat kan! Tot aan de herfstvakantie (14 oktober) kunnen kinderen gratis en vrijblijvend kennismaken met muziek. Natuurlijk is deze kennismaking niet alleen voor de kinderen van de Delteykschool in Werkhoven. Ook kinderen uit Odijk en Bunnik kunnen van deze unieke mogelijkheid gebruik maken.

Muziekvereniging Constantia geeft les in de volgende onderdelen: Saxofoon Maandagmiddag, vanaf 10 jaar; Overige blaasinstrumenten dinsdagmiddag, vanaf 8 jaar; Alg. Muzikale Vorming woensdagmiddag, voor groep 2 t/m 4;

AMV/Blokfluit combi woensdagmiddag, vanaf groep 3; Blokfluit woensdagmiddag, voor groep 4 t/m 8; Slagwerk/percussie nader te bepalen tijdstip, vanaf 7 jaar.

Aanmelden voor een kennismaking les kan via Sandra de Klein, telefoonnummer (0343) 551607 of e-mail info@constantiawerkhoven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie