Kerkfotografe in Krommerijnstreek

27 september 2017 om 00:00 Nieuws

REGIO Diana Nieuwold heeft in drie dagen tijd 15 oude kerkgebouwen gefotografeerd in de Krommerijnstreek. De foto's zijn te zien op haar website. Kerkfotopgrafie is voor haar een, uit de hand gelopen hobby. Ze legt op deze manier de veelal prachtige en vaak ook oude gebouwen vast voor het nageslacht.

John van Amerongen

"Als mens kan ik stil worden als ik een kerk binnenloop, het raakt me altijd weer om een Godshuis te bezoeken. Als amateurfotograaf vind ik het een uitdaging om dit via mijn beelden weer te geven. Het is een passie van me geworden, een weliswaar wat uit de hand gelopen, hobby. Een vorm van contemplatie. Ik hoop dat anderen door mijn foto's ook geraakt worden en geïnspireerd worden om een kerk binnen te gaan. Daarmee is het ook een missie geworden. Diana hoopt de schoonheid en de pracht en het soms overweldigende gevoel van een kerkgebouw over te brengen met haar foto's. Zehoopt  daarmee mensen uit te nodigen om dit ook zelf te bleven in een kerkgebouw.

DELEN Ik deel de foto's, met het grote publiek online, via de pagina Kerkfotografie op Facebook (https://www.facebook.com/Kerkfotografie-1524351631163346/timeline/?ref=hl) en een daartoe gemaakte website, www.kerkfotografie.nl. En daarnaast deel ik de foto's met de kerk waar ik de foto's gemaakt heb." Onder vermelding van Kerkfotografie zijn de foto's door de kerken vrij te gebruiken voor PR-doeleinden. Ze kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor een website, Facebookpagina of drukwerk. "Daarmee hoop ik, iets van wat het mij geeft, door te geven aan anderen, zodat we er allemaal blij van worden." Door middel van haar fotografie hoopt ze een ander mooi vast te leggen voor het nageslacht. Op de website Houtens Nieuws.nl is een video te zien van hoe ze werkte. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie