Wie wordt "de baas" van de gemeente?

18 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Nog maar een half jaar en dan kunnen we een nieuwe gemeenteraad kiezen. Jouw en mijn kans om te bepalen wie de nieuwe 'baas' wordt van de gemeente.

Ik hoor te vaak dan men vindt dat het gemeentebestuur maar wat doet en niet luistert naar de inwoners. Jij kunt dat nu veranderen. De gemeenteraad moet een afspiegeling zijn van alle inwoners.

Word jij die nieuwe baas in de gemeente? Of ken je in jouw omgeving mensen van wie je vindt dat ze geschikt zijn om die baas te zijn en jou te vertegenwoordigen? Mensen met veel steun onder de inwoners? Mensen met hart voor de gemeente? Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. 'Contact met de inwoners houden' en met 'boerenverstand' kom je al heel ver.

Als raadslid ben je op de hoogte van alles waar de gemeente mee te maken heeft en neem jij de besluiten.

Natuurlijk zijn die nieuwe raadsleden mensen die hun standpunt duidelijk verwoorden maar ook mensen die met andere raadsleden compromissen kunnen sluiten want je hebt wel de meerderheid nodig.

Wil jij iets doen om de stem van inwoners in de raad te laten klinken? Of weet je iemand anders die dat goed zou kunnen? Stel je dan kandidaat bij een van de politieke partijen of start je eigen lijst.

Doe je mee?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie