De Supportloop: Op pad voor een sterkere patiëntenbeweging

8 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 23 september organiseert stichting PGOsupport de Supportloop: een fondsenwervend wandelevenement van en voor patiëntenorganisaties. Ruim 150 deelnemers gaan op pad vanuit Odijk. Zij steunen daarmee de patiëntenbeweging. Niet alleen financieel, maar ook dragen zij hiermee het belang van patiëntenorganisaties uit.

In Nederland zijn er ruim 200 organisaties voor patiënten, gehandicapten en GGZ-cliënten. Zij komen op voor belangen van patiënten. Het bereik is groot: in totaal zijn er is ons land zo'n 500.000 mensen aangesloten bij een patiëntenorganisatie. Ruim 90% van deze organisaties zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers. De grootste bron van inkomsten is lidmaatschapsgeld en donaties. Het gemeenschappelijke doel van patiëntenorganisaties is om patiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en hen van juiste informatie te voorzien. Daarnaast schuiven zij aan bij lobby's met verschillende zorginstanties en overheden. Kortom: de patiëntenbeweging is ontzettend belangrijk!

De Supportloop wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt op twee momenten plaats: op 23 september in Odijk en op 30 september in Velp. Dit jaar doen er dertien patiëntenorganisaties mee. Met de Supportloop krijgen vooral de kleine en middelgrote organisaties te kans zich te versterken: niet alleen financieel, maar ook kunnen zij zich profileren en krijgen zij publiciteit. Op deze manier kunnen zij hun goede werk blijven doen!

Steun dit initiatief en wandel mee op 23 september! Inschrijven kan via de website www.supportloop.nl. Voor €25,- steunt u één van de patiëntenorganisaties en geniet u bovenal van een geheel verzorgde middag en een mooie wandeling. Er zijn routes van 3, 5 of 10 kilometer. De twee kortste routes zijn goed begaanbaar voor mindervaliden. Kunt u niet meewandelen maar wilt u de patiëntenorganisaties toch graag steunen? Koop dan voor €5,- per stuk loten voor de Supportloop Loterij en maak kans op een mooie prijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie