Rots en Watertraining voor jongeren

6 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Van dinsdag 3 oktober tot en met 19 december 2017 organiseert Jongerenwerk De Schoudermantel de weerbaarheidstraining "Rots en Water" voor kinderen uit groep 7 en 8.

Het doel van de training is dat je leert voor jezelf op te komen en bouwt aan je zelfvertrouwen. Zo kun je beter omgaan met lastige situaties en kun je betere keuzes maken. Rots & Water gaat ook over zelfbeheersing, je leert o.a. woede en boosheid te beheersen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en leert hoe je dat duidelijk kunt maken. Ook leer je de grenzen van anderen te respecteren. Kortom heel handig om op een prettige manier samen te kunnen spelen, te werken en samen te leven.

Principes uit de zelfverdedigingsporten vormen de basis voor veel oefeningen, zoals: stevig staan, focus, ademhaling, lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik en zelfbeheersing. Kinderen leren enkele technieken uit de vechtsport. Ook praten kinderen (met elkaar) over de oefeningen, denken zij na over de eigen opstelling/houding en leren ze wat hun sterke en minder sterke punten zijn. De weerbaarheidtraining bestaat uit 10 lessen van 60 minuten.

De training wordt gegeven door Tobias Wijnmaalen van "Beweegbeleving". Tobias weet met zijn expertise kinderen aan te moedigen, fysiek het maximale uit zichzelf te halen en zet kinderen in hun kracht.

De cursus vindt plaats in De Schoudermantel, Singelpark 5 in Odijk , op dinsdagen van 16.30 - 17.30 uur (herfstvakantie en 5 december vrij). De cursus kost 70 euro. Meer informatie: www.schoudermantel.nl. Opgave/vragen bij Astrid Onderwater, aonderwater@schoudermantel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie