Kinderen maken natuurfilm over Amelisweerd

4 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Wie ooit met een groep kinderen het bos in is geweest, weet: Alle dieren maken dat ze wegkomen. Toch zagen we er een aantal: Insecten, buizerd en zelfs een boomklevertje!

We hadden een prachtig stukje natuur uitgekozen: Amelisweerd. Het bos waarvan een deel gekapt zal worden voor de verbreding van de A27.

Na een workshop filmen gingen de kinderen van buitenschoolse opvang Partou te Bunnik het bos in bij Amelisweerd. De kinderen kregen een scène kaart waar ze verschillende cameratechnieken op konden afvinken. Hoe breng je iets kleins zoals een insect mooi in beeld? Close-up, kikkerperspectief, panorama.. Als klap op de vuurpijl hadden we ook een onderwatercamera mee.

En er was een zwarte kat die de hele route gezellig met ons mee liep. Toen we bij een groepje ganzen met kleintjes stonden te filmen, schoot plotseling de kat in de aanval!

Dat hadden we niet verwacht. Gelukkig zijn ganzen niet zo snel geïntimideerd, en hebben ze zich goed verdedigd. De ganzen bleven onverstoord verder grazen.

We konden onze ogen niet geloven: Die lieve kat die we net nog aaiden, was een roofdier! Deze kennis was even op de achtergrond geraakt, door onze schattige knuffelige huiskatten.

Toch hoort jagen en doden ook bij de natuur, eten en gegeten worden: De kringloop van het leven. Daar sta je niet iedere dag bij stil, maar het was mooi om dat van dichtbij te kunnen ervaren met de kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie