Van het lezersteam Werkhoven Loopt: Door weer en wind!

4 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

WERKHOVEN Afgelopen woensdag was het weer zo ver. Een nieuwe training van Jeanine van KiaOra. Maar grote donkere onweerswolken pakten zich samen boven het altijd zo gezellige Werkhoven. Zou de training wel doorgaan? Met onweer lopen is immers niet echt verstandig, maar ja, Bunniks Mooiste, onze eerste serieuze wedstrijd roept. Nog maar een paar dagen en dan verschijnen twee van ons aan de start van de 6 km. En ja, een beetje training kunnen we altijd wel gebruiken.

Menno Hollander

Het eerste berichtje van de hardloop groepsapp komt al binnen. Gaat de training door? Jeanine geeft aan dat ze al op het schoolplein staat te wachten, dus wat haar betreft, geen smoesjes meer. Heerlijk om met iemand te trainen die ons allemaal scherp houdt. En zo kwamen wij met zijn vieren aan op het schoolplein. Jasjes en capuchonnetjes tegen de regen. Het onweer was verdwenen, maar het regende nog steeds behoorlijk. Bikkels als we zijn begonnen we deze training met een warming up. Een rondje om school en de voetbalvelden en dan de spieren een beetje opwarmen. Jeanine gaf aan dat dit toch een ander soort training zou zijn dan de vorige twee, die meer gericht waren op duurloop. Deze training staat in het teken van het verstevigen van de spieren! En dat hebben we geweten. We hebben oefeningen gedaan op de bankjes van het schoolplein, onder het klimrek, over de tegels en langs de zandbak. Opdrukken, elkaar omver (proberen) te duwen, hinkelen, langzaam, sneller, hoger, lange stukken, korte stukken. Oh en laten we vooral de buikspieroefeningen en het planken niet vergeten. Allemaal oefeningen om de spieren te verstevigen en de romp te stabiliseren. Goed tegen blessures en goed voor je hele lichaam. De dagen erna kwamen we elkaar regelmatig tegen en vertelden we of appten we alle pijntjes die we hadden in de ledematen beginnende met een B.

Leuk om te vermelden dat Jeanine haar collega Bjorn had meegenomen. En hij is niet zomaar een collega, Bjorn is Nederlands hardloop kampioen op de 400 meter. Dat rent hij in 46 (?) seconden. Voor sommige een streven, voor andere alleen maar een droom. En dat is eigenlijk zo leuk van hardlopen. Het maakt helemaal niet uit of je nu hard gaat, snel, langzamer. Áls je maar gaat. Hardlopen maakt je hoofd leeg, maakt je spieren sterk, geeft een gevoel van trots als je het weer gedaan hebt en dat draagt bij aan je algehele gezondheid. Mits je het op een juiste manier doet. En dat heeft Jeanine ons bijgebracht de afgelopen weken. Dank je wel Jeanine!

Afgelopen zaterdag hebben we de 6 kilometer van Bunniks Mooiste gelopen in een prima tijd van 37.46 min. Best pittig, maar toch een tijd om trots op te zijn. Over twee weken is het dan zover, dan staan we aan de start van Werkhoven Loopt. We hebben besloten mee te doen aan de 5 km en die willen we lopen binnen de 30 minuten. Dat zou een mooie prestatie zijn na alle trainingen en hardloopjes van de afgelopen tijd. Wij gaan ervoor! Als lezersteam hopen we dat je met plezier de artikels in het Groentje hebt gelezen en dat we je hebben geënthousiasmeerd voor het hardlopen. Heb je je inmiddels aangemeld voor Werkhoven Loopt? Goed zo! Nog niet gedaan? Voorinschrijven kan nog tot en met 10 september. Via de website van www.werkhovenloopt.nl Tot 16 september!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie