Open monumentendag op fort bij Rijnauwen

1 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Op zaterdag 9 september is het fort Rijnauwen geopend van 10.30 tot 6.00 uur. Om 10.30/11.30 uur is er een thema wandeling verhalen van de fortwachter. Van 12.00 tot 16.00 uur vinden er doorlopend korte excursies plaats om nu een s een kijkje van dichtbij te nemen. Er wordt ook druk gewerkt op het fort, dit is dé gelegenheid om dit te zien.

PROGRAMMA Op fort Rijnauwen is het fort voor doorlopende korte excursies open van 12.00-16.00. Daarnaast zijn er thema excursies om 10.30, 12.30 en 13.30 uur met respectievelijk de thema's verhalen van de fortwachter, verhalen van de dieren op het fort en verhalen van de soldaten. Op tussenliggende tijden zijn ook op fort vechten verhalen excursies Op 10 september zijn er twee reguliere excursies te weten op 10.30 uur en om 13.30 uur (zie voor meer info de website)

NOG MEER FORTEN OPEN IN UTRECHT Ook dit jaar doet Staatsbosbeheer a;ls onderdeel van het fortenfestival met zijn monumenten mee zoals fort bij Rijnauwen, fort Ruigenhoek , Werk aan de Groene weg, Werk aan de Waalse Weteringen fort t Hemeltje. Het is een mooie gelegenheid om mensen in contact te brengen met ons monumentale erfgoed. En het laat zien dat de verhalen en de schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn. Voor meer info zie www.staatsbosbeheer.nl/forten of www.forten.nl

BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI Veel van onze monumenten zijn het verblijf geweest van mensen die werkten of ontspanning zochten in het buitengebied. Ze hebben een rijke geschiedenis van armoede, rijkdom en de totstandkoming van het omliggende landschap. Het thema van dit jaar 'boeren burgers en buitenlui' sluit hier naadloos op aan. De monumenten staan voor de historie van de plek en de verhalen van de bewoners of degenen die hier gebruik van maakten. Dat kunnen molens, buitenplaatsen, kerken, landgoederen, boswachterswoningen, boerderijen zijn maar ook natuurlijk ook de forten,

OPEN MONUMENTENDAG Open Monumentendag is een jaarlijks evenement en trekt meer dan een miljoen bezoekers. Het is eveneens onderdeel van de European Heritage Days, die in bijna vijftig landen van Europa in september gehouden worden. Het is een bewezen, effectieve weg om mensen op grote schaal in contact te brengen met ons erfgoed. Daar draagt Staatsbosbeheer graag aan bij als beheerder van ruim 800 monumenten die ze koestert om te behouden en te beleven voor nu en de toekomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie