Hulp bij problemen met geld

6 september 2017 om 00:00 Nieuws

REGIO Het kan iedereen overkomen. Door onvoorzien omstandigheden in de financiële problemen komen. Humanitas wil iedereen op het hart drukken niet te lang te wachten met het vragen van hulp, omdat schulden snel op kunnen lopen. Ook in de gemeente Bunnik bieden vrijwilligers van Humanitas oplossingen.

Ellis Plokker

Toen Petra Koops (52) anderhalf jaar geleden thuiskwam van een dagje uit, zei haar man tegen haar: "Ik ga bij je weg." Hij pakte zijn jas en ging. Mevrouw Koops bleef alleen achter, zonder geld of zelfs maar een bankrekening, want haar ex-man had tijdens hun huwelijk de financiën gedaan en nam de hele administratie mee. Ze had geen idee waar ze moest beginnen.

Bij Lenie Verburg (64) begonnen de financiële problemen doordat ze veel kleding op afbetaling had gekocht via postorderbedrijven. Ze wist niet dat de rente van die aankopen behoorlijk kan oplopen. Op een gegeven moment had ze meer dan 5000 euro schuld. Ze kon de huur niet meer betalen en niets meer te eten kopen voor zichzelf en haar hondje. Ze ging naar de Sociale Dienst, alhoewel ze dat erg moeilijk vond. Daar raadden ze haar aan om hulp te zoeken bij Humanitas.

KOPPELEN In dergelijke gevallen komt eerst de coördinator van Humanitas op bezoek. Zij koppelt de cliënt aan een vrijwilliger, die de zaken op een rij gaat zetten. Hij of zij kijkt waar geld bespaard kan worden en wat er verder nodig is. Ook kijkt hij of zij naar lastige brieven van de belastingdienst bijvoorbeeld. Dit gebeurt samen met de cliënt.

Met mevrouw Koops en Verburg gaat het inmiddels goed. Mevrouw Koops heeft een lijstje met wat er aan geld binnen komt en wat er uit gaat elke maand. Ook met mevrouw Verburg gaat het beter. Ze betaalt de laatste schulden af en is heel tevreden over de hulp van Humanitas.

BEL OP TIJD Heeft u financiële problemen en hulp nodig van een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie? Bel dan naar Humanitas, afdeling Heuvelrug: 06 - 35 122 389 of met coördinator Miriam Martens: 06 - 35 122 767. De ondersteuning is gratis en voor de duur van maximaal één jaar. Meet info: www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug.

Om privacy redenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie