Vrijwilligers gezocht voor logeerweekenden in Bunnik

28 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Tweemaal per maand organiseert Stichting Wielewaal in Bunnik een logeerweekend voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ADHD/autisme. Naast een vaste ervaren recreatieleider worden vrijwilligers ingezet voor de begeleiding van de jongeren. Heb je een keer een weekend vrij in je agenda en ga je deze mooie uitdaging aan?

Als vrijwilliger begeleid je de deelnemers, zorg je voor duidelijkheid en structuur, onderneem je samen activiteiten zoals koken, knutselen of een speurtocht en help je met huishoudelijke taken. Vrijwilligers zijn aanwezig van vrijdagmiddag tot zondagavond. Je meldt je aan voor een weekend en hebt geen langdurige verplichtingen. Vooraf ontvang je informatiemateriaal, zodat je goed voorbereid van start gaat. Doordat je samenwerkt met ervaren mensen leer je door te doen en sta je er nooit alleen voor. Ervaring met de doelgroep is niet nodig, wel ben je enthousiast en minimaal 17 jaar.

Vrijwilliger Gwyneth (19 jaar, student maatschappelijke zorg): "Wielewaal maakt de kinderen echt gelukkig. Ook al heb je een beperking, alles is mogelijk. Ik krijg er heel veel energie van als de kinderen met een big smile naar huis gaan. Je krijgt heel veel waardering van de kinderen en natuurlijk ook de ouders. Het is fijn dat zij een plek hebben waar ze hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten."

Vrijwilliger Frans (65 jaar, niet-stilzittende gepensioneerde): "Op de logeerweekenden kan ik iets voor de deelnemers betekenen en zij hebben daardoor een fijne tijd. Daarnaast vind ik het een voorrecht om met de vaak jonge andere vrijwilligers te werken en te zien wat zij voor deze kinderen met een beperking over hebben. Voorheen had ik nog wel eens een andere mening over 'de jeugd', maar die heb ik heel erg bij moeten stellen. Ik kan alleen maar zeggen: petje af voor alle vrijwilligers die ik tot nog toe heb mogen meemaken."

Ervaar zelf hoe leuk het is om jongeren met een beperking een zorgeloos weekend te bezorgen! Voor de komende tijd zijn er nog plekken vrij voor vrijwilligers. Kijk op www.wielewaal.nl/vrijwilligers of bel 088 122 44 00.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie