Proef de Oude Dorpskerk

29 augustus 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK De Protestantse gemeente Bunnik doet mee aan de landelijke 'Kerkproeverij'. Op 10 september presenteert de Oude Dorpskerk zich voor iedereen die wel (weer) eens wil komen kijken.

Agnes Corbeij

Iedere Bunniker kent de witte Oude Dorpskerk. Maar wat er tegenwoordig in de kerk gebeurt, is veel minder bekend. Er komt iedere week een betrokken, actieve, enthousiaste gemeente samen voor een kerkdienst. In het oude, maar eigentijds ingerichte kerkgebouw zijn ook de kerkdiensten een combinatie van traditie en vernieuwing. Die combinatie komt terug in de muziek, met orgel, piano en band. Maar ook in de vormgeving, bijvoorbeeld met een beamer. Ook in de inhoud wordt de moederne tijd betrokken. Wat betelent het geloof in Jezus nu, in deze tijd? 

Maar er gebeurt veel meer, in de kerk en door de kerk. Er zijn activiteiten voor kinderen en jeugd. Mensen leven mee met elkaar. Ouderen worden bezocht. Waar dat nodig is, dichtbij en veraf, worden mensen geholpen. In die gemeente van de Oude Dorpskerk vinden veel mensen ontmoeting, zin en verdieping. Dat wil de gemeente graag laten zien. De Protestantse gemeente wil - zoveel mogelijk in samenwerking met de Rooms-katholieke Barbarakerk - kerk voor het dorp zijn.

Zondag 10 september nodigen gemeenteleden daarom mensen uit hun eigen kring uit voor een gewone en tegelijkertijd bijzondere kerkdienst (aanvang 10:00 uur).

KERKPROEVERIJ De kerk proeven, kan dat? Dat is misschien uw eerste gedachte bij het woord Kerkproeverij. Bij proeverij denk je aan eten en drinken, maar aan de kerk? Toch is dat de gedachte achter de campagne die mensen uitnodigt om op zondag 10 september de drempel van de kerk over te stappen. De uitnodigende partij zijn kerkleden die in hun omgeving iemand zoeken om die zondag mee te nemen naar de kerk. Een buur, een kennis, een vriend die niet (meer) naar de kerk gaat, misschien u wel! En dat vanuit de gedachte om eens iemand mee te nemen naar een plek die voor haar of hem belangrijk is, in de hoop dat de ander er inspiratie opdoet.

Meer informatie: www.kerkproeverij.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie