Donderdag 7 september: duurzaam en lokaal diner van chef-kok Arjan Smit
16 augustus 2017 om 00:00 NieuwsIn de laatste week van tentoonstelling TIER organiseert MOA | Museum Oud Amelisweerd een bijzonder diner, in samenwerking met de Veldkeuken. Chef-kok Arjan Smit van Proeverij de Pronckheer verzorgt een speciaal viergangenmenu met lokale producten en wild. Dit alles vanuit Smits visie op duurzaam eten: road kill en afgeschoten dieren (vanwege overpopulatie of schade aan gewassen) kun je beter opeten dan weggooien. Biologische wijnkenner en importeur Ernst Hart stelt een bijpassend wijnarrangement samen.
OVER ARJAN SMIT
Arjan Smit is samen met zijn vrouw Inge Stolk al bijna 25 jaar eigenaar van Proeverij de Pronckheer. Zijn opmerkelijke menu-keuzes zijn niet geheel onomstreden. Smits experimenten met ongebruikelijke ingrediënten als spreeuw, zwaan en muskusrat kwamen hem, naast lof en lyrische culinaire recensies, op Kamervragen en doodsbedreigingen te staan. Vanaf februari 2018 sluit Smit zijn restaurant en gaat hij zich volledig richten op zijn Distilleerderij de Pronckheer.
INFO PRONCKHEER-DINER
Datum: donderdag 7 september
Locatie: MOA en de Veldkeuken
Kosten: arrangement met 4-gangendiner voor € 49,50
(incl. ontvangst en rondleiding MOA; excl. drankarrangement)
Programma:
18.00 - 19.00 uur ontvangst met drankje bij MOA en rondleiding tentoonstelling TIER
19.00 - 21.00 uur diner bij de Veldkeuken
RESERVEREN: via amelisweerd@veldkeuken.nl