Donderdag 7 september: duurzaam en lokaal diner van chef-kok Arjan Smit

16 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

In de laatste week van tentoonstelling TIER organiseert MOA | Museum Oud Amelisweerd een bijzonder diner, in samenwerking met de Veldkeuken. Chef-kok Arjan Smit van Proeverij de Pronckheer verzorgt een speciaal viergangenmenu met lokale producten en wild. Dit alles vanuit Smits visie op duurzaam eten: road kill en afgeschoten dieren (vanwege overpopulatie of schade aan gewassen) kun je beter opeten dan weggooien. Biologische wijnkenner en importeur Ernst Hart stelt een bijpassend wijnarrangement samen.

OVER ARJAN SMIT

Arjan Smit is samen met zijn vrouw Inge Stolk al bijna 25 jaar eigenaar van Proeverij de Pronckheer. Zijn opmerkelijke menu-keuzes zijn niet geheel onomstreden. Smits experimenten met ongebruikelijke ingrediënten als spreeuw, zwaan en muskusrat kwamen hem, naast lof en lyrische culinaire recensies, op Kamervragen en doodsbedreigingen te staan. Vanaf februari 2018 sluit Smit zijn restaurant en gaat hij zich volledig richten op zijn Distilleerderij de Pronckheer.

INFO PRONCKHEER-DINER

Datum: donderdag 7 september

Locatie: MOA en de Veldkeuken

Kosten: arrangement met 4-gangendiner voor € 49,50

(incl. ontvangst en rondleiding MOA; excl. drankarrangement)

Programma:

18.00 - 19.00 uur ontvangst met drankje bij MOA en rondleiding tentoonstelling TIER

19.00 - 21.00 uur diner bij de Veldkeuken

RESERVEREN: via amelisweerd@veldkeuken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie