Gele lopers op rode loper

16 augustus 2017 om 00:00 Voorpagina

ODIJK Voor de vijfde keer werd deze zomer de avondvierdaagse van Humanitas DMH gelopen. Maandagavond was de feestelijke intocht, bij het thuisfront op de Wilhelmus Peekhof in Odijk. Clown Olaf en burgemeester Ostendorp reikten de medailles uit.

Agnes Corbeij

Wandelvrijwilliger Bert van Leeuwen organiseerde voor de vijfde keer op rij de wandelavonden. Verdeeld over de hele zomer werd vier keer op maandagavond een rondje door het dorp gelopen. En altijd werd er 'toevallig' op de route van die avond een adres gevonden waar er voor de wandelaars iets te drinken klaar stond. Zo waren ze onder meer te gast bij de Meenthoek en het Dorpshuis. Ook de laatste avond liepen de lopers in hun gele shirts, gesponsord door de Jumbo.

Van de ballonnen die op de eerste avond de lucht in gingen, was die van bewoonster én wandelaarster Rachel het verst gekomen. Zij kreeg een leuk kaartje terug van de vinder, uit Epe en won de wedstrijd. Zij kreeg de felicitaties van burgemeester Ostendorp.

Ook was er muziek van Daan Kettelarij, geholpen door Arjen van Vulpen met de techniek. Daan bouwde een feestje met Hollandse muziek, samen met Ostendorp zong hij nog Hendrik Haverkamp, van de band Normaal uit de Achterhoek.

AFSCHEID Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om Ostendorp te bedanken voor zijn jarenlange betrokkenheid. Bewoonster Monique sprak hem toe en reikte de Gouden Schoudermantel uit, een prachtige cape. Ostendorp werd er emotioneel onder en beloofde de mantel te dragen op de avond waarop De Graafschap kampioen wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie