Fruit uit de automaat

9 augustus 2017 om 00:00 Voorpagina

WERKHOVEN Het kersenseizoen is vrijwel ten einde. "Dit betekent," vertelt fruitteler Wim Oskam, "dat ons kersenstalletje aan de Werkhovenseweg wat minder bezet zal zijn." Om er toch voor te kunnen zorgen dat mensen fruit en groente kunnen blijven halen op een door hen gewenst tijdstip, heeft Oskam een fruitautomaat geplaatst.

Nu nog even om te bekijken, maar binnenkort krijgt het zijn vaste plek. Het werkt heel eenvoudig. Via een scherm kan een van de 48 gevulde vakken worden ingetoetst en, indien gewenst, meerdere. Ook de betaling gaat via de automaat. Wim Oskam: "Het is de bedoeling om deze volgend voorjaar ook te gaan gebruiken voor de asperges. Zo kunnen mensen voor of na het werk ook langs komen voor vers fruit en groente."

Het is een prachtige automaat. Het gekoelde fruit en vruchtensappen zijn goed zichtbaar door de grote ramen. Zo kunnen de klanten zelf een keuze maken. Wim Oskam verwacht dat het wel even wennen zal zijn voor de klanten, maar het biedt veel mogelijkheden. 's Avonds en op zondag zal de fruitautomaat worden afgesloten. Nieuwsgierig, dan bent u van harte welkom om te komen kijken en het gemak te ontdekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie