Na de zomer: Hardloopcursus in de gemeente Bunnik

23 juli 2017 om 00:00 Sport

In de gemeente Bunnik wordt veel buiten gesport. Vanuit verschillende kanten ontstaat vraag naar hardlooptraining. Amanda's Sport & Lifestyle breidt in Odijk de lesuren uit, om in te spelen op deze behoefte. Vanaf dinsdag 19 september zal er in Odijk een hardloopcursus van start gaan voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers.

Hardlopen voor beginners en gevorderden

Er lopen veel mensen hard, het is een sport die je kunt doen waar en wanneer je maar wilt. Doordat iedereen hier zo aan kan beginnen gebeurt het helaas vaak dat mensen blessures oplopen door een verkeerd aangeleerde techniek. Om deze reden biedt Amanda's Sport & Lifestyle geen standaard hardlooptraining, maar een doelgerichte cursus van tien weken waarin je de juiste techniek leert en goed geadviseerd wordt.

De beginnerscursus is bedoeld voor beginnende hardlopers die in tien weken willen leren hoe ze op een juiste manier moeten hardlopen en het hardlopen willen opbouwen tot 5 kilometer. Tijdens de les zal er vooral aandacht besteed worden aan de houding, core stability, tips en adviezen omtrent schoeisel en kleding en uiteraard aan het blessurevrij opbouwen van het aantal kilometers.

De gevorderde cursus is bedoeld voor hardlopers die zelf al 5 kilometer kunnen lopen. Zij kunnen hun techniek verbeteren, sneller gaan lopen en eventueel opbouwen naar meer kilometers. Bij de gevorderde cursus wordt er tijdens de training vooral de focus gelegd op techniek en intervaltraining.

Voor de deelnemers is er een op maat gemaakt trainingsschema, om naast de gezamenlijke training ook individueel te trainen.

Als afsluiter doen alle deelnemers op 25 november mee aan de Horaloop in Ede.

De trainingen worden in Odijk gegeven en starten vanaf 19 september:

Dinsdag 20.00 uur gevorderde hardloopcursus

Zaterdag 10.00 uur beginnerscursus hardlopen

Voor meer informatie of om direct aan te melden voor de hardlooptraining, bezoek de website: www.amandassportenlifestyle.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie