Huiskamer open in de zomer

19 juli 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Ook al is het in de zomer stiller in het dorp dan anders, de activiteiten van de Huiskamer gaan gewoon door. Deze vrijdag kunnen leden weer aanschuiven bij de Eettafel van Odijk. Op 26 juli kan iedereen met digitale problemen en vragen weer terecht bij het Digi-café, van 10.00 tot 11.00 uur.

Agnes Corbeij

Thuisblijvers kunnen niet alleen bij de Huiskamer terecht. Buurtsportcoach Mieke Hilhorst en Pien Breedveld van Senioren Activiteiten Bunnik creëerden de Zomerschool, waarin alle activiteiten voor ouderen op een rijtje werden gezet. Er zijn activiteiten die het hele jaar rond georganiseerd worden en ook in de zomervakantie gewoon doorgaan. Zoals bingo, bewegen op muziek, walking hockey en fietstochten.

GELUK Ook zijn er activiteiten die alleen deze zomer georganiseerd worden. Zo is er een spelletjesmiddag op 8 augustus en worden er rondleidingen georganiseerd en lessen gegeven in geluk.

De Huiskamer van Odijk bestaat nu anderhalf jaar en gaat deze zomer voor het eerst door met de vaste activiteiten. De Eettafel, het Digi-café, het Ouders & kids café en het Haak en Brei Café gaan gewoon door op de vaste tijdstippen. Tijdens die activiteiten is de Huiskamer ook open om elkaar te ontmoeten of een kopje koffie te drinken. Ook kunnen leden gewoon een boek komen lenen uit de Boekenkast van Odijk.

KLUSJES De vaste diensten van de Huiskamer van Odijk worden ook de hele zomer aangeboden. Kleine klusjes worden opgepakt door de Helpende Hand. De Chauffeur van Odijk is er om leden van A naar B te brengen als er geen ander mogelijkheid is.

Het menu van de Eettafel komende vrijdag is weer verrassend. De vrijwillige, maar vrij professionele, hobbykoks bereiden een maaltijd met kruidenbouillon vooraf, lasagne als hoofdgerecht en Butter scotch ijstaart als dessert. Aanmelden kan via info@huiskamervanodijk.nl of via 06 2370 7137. Binnenlopen kan vanaf 17.30 uur, de maaltijd start om 18.00 uur.

De openingstijden van de Huiskamer van Odijk veranderen na de zomervakantie. Vanaf september is deze geopend op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en om woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (in plaats van de dinsdag).

AGENDA Volgende week is het volgende te doen in onze gemeente:

Maandag 24 juli om 9.00 uur: Bewegen op muziek in de Irenezaal.

Maandag 24 juli om 10.00 uur: Pilates in de Irenezaal in Bunnik.

Maandag 24 juli om 19.30 uur: Bridge in het dorpshuis in Odijk. Kosten zijn 3 euro.

Dinsdag 25 juli om 9.30 uur: Een lange fietstocht begint bij de Barbarakerk.

Woensdag 26 juli om 10.00 uur: Lessen in Geluk in MFA Kersentuin.

Woensdag 26 juli om 10.00 uur: Digi-café in de Huiskamer van Odijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie