SAB begint spelletjesmiddag

2 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Veel ouderen die niet op vakantie gaan, hebben in de zomer af en toe zin ok gewoon iets leuks te doen. Niet ver weg, niet erg lang, maar gewoon even onder de mensen zijn en iets leuks doen. Daarom organiseert Senioren Activiteiten Bunnik (SAB) op 8 augustus een spelletjesmiddag, in de bibliotheek in Bunnik.

Agnes Corbeij

Buurtsportcoach Mieke Hilhorst en Pien Breedveld van Senioren Activiteiten Bunnik creëerden samen de Zomerschool. Daarin namen zij bestaande activiteiten op en ze organiseerden er een aantal bij. Activiteiten die doorlopen zijn bingo, fietstochten, bewegen op muziek en pilates. Speciaal opgezet voor de zomer zijn de lessen in geluk, rondleidingen door verschillende gebouwen in de gemeente en de spelletjesmiddag.

Die laatste wordt georganiseerd door het SAB, in de persoon van Janine ten Berg. Janine: "In onze nieuwsbrief vroegen we leden waar behoefte aan is. Iemand reageerde met het idee een spelletjesmiddag te organiseren."

SCHANS Ook bij de Schans in Odijk had Janine dit al eens gezien. "Daar organiseren ze twee keer per maand een hele dag, waarbij de spelletjes een belangrijk onderdeel zijn. Dat wordt altijd erg leuk gevonden. Daar hebben we ook een beetje gekeken welke spelletjes worden gespeeld." Rummicub, scrabble, triominos, dat soort spelletjes worden neergelegd en ter plekke kan iedereen zelf bedenken wat er gespeeld gaat worden. "Iedereen is welkom, maar het is wel voor volwassenen."

Als de middag een succes is, wil SAB dit vaker gaan doen. "We doen het nu speciaal voor de zomer, maar het is zeker ook een uitprobeersel voor de toekomst."

AGENDA In de Zomerschool staan meer activiteiten. Elke week publiceert het Bunniks Nieuws welke activiteiten de volgende week op de agenda staan. Voor volgende week zijn dat:

Dinsdag 8 augustus 14.00 uur: Spelletjesmiddag in MFA Kersentuin.

Dinsdag 8 augustus 19.30 uur: Digi-café, Huiskamer van Odijk.

Woensdag 9 augustus 10.00 uur: Rondleiding Landgoederij, gratis.

Woensdag 9 augustus 10.00 uur: Lessen in Geluk.

Vrijdag 11 augustus 11.00 uur: Walking Hockey, HCKR, 2 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie